Genel

İki yeni bölüm yüzde 100 burslu olacak

İstanbul Gedik Üniversitesinde İki yeni bölüm yüzde 100 burslu olacak. 4 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü bir vakıf üniversitesi, bu yıl yeni açılan mekatronik mühendisliği ile iş sağlığı ve güvenliği bölümlerine yüzde 100 burslu öğrenci alacak. İki yeni bölüm yüzde 100 burslu olacak. Detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

İki yeni bölüm yüzde 100 burslu olacak

Sistemini uygulamalı eğitim üzerine kurmuş ve mezun olduktan sonra alanını bilen, ilk iş deneyimini yaşamış; özgüveni yüksek öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen bir vakıf üniversitesi iki bölüme tam bursla öğrenci alacak. İstanbul Gedik Üniversitesi 2010’da dört meslek yüksekokulu programıyla eğitim hayatına başladı. 2011’de fakültelerin kurulmasıyla birlikte lisans öğrencilerini aldı. 2017 itibarıyla beş fakülte, bir meslek yüksekokulu, bir yabancı diller yüksekokulu, üç enstitü ve 11 araştırma merkezi bulunan üniversitede 4 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor. Güzel sanatlar ve mimarlık fakültesinde adaylar tarafından çok tercih edilen mimarlık, iç mimarlık ve çevre tasarımı gibi bölümlerle birlikte; yeni nesil iletişim araçlarıyla tasarımlar yapacak uzmanlar yetiştiren görsel iletişim tasarımı bölümü her geçen gün doluluk oranını arttırıyor. 2017’de bünyesine psikoloji, sosyoloji, maliye bölümlerini katarak öğrencisini artırmayı hedefleyen; iktisadi idari ve sosyal bilimler fakültesi daha önceki yıllarda açılan siyaset bilimi ve kamu yönetimi, Türkçe/İngilizce uluslararası ilişkiler; uluslararası ticaret ve finans bölümleriyle adayların tercih listelerinde yer almaya devam edecek.

Uygulama ve laboratuvar eğitimleriyle deneyim

Üniversitenin sanayi alanında kalifiye eleman yetiştirme gayesi, mühendislik fakültesinin de kurulmasına sebep oldu. Bu fakültede, elektrik-elektronik, endüstri, makine, mekatronik ile metalurji ve malzeme mühendislikleri bölümleriyle bugüne kadar birçok öğrenciye eğitim verdi. Bu eğitimlerde özellikle teorik temel derslerde günümüz teknolojik olanakları kullanılarak, bilgisayar destekli yöntemler uygulandı. Mühendislik eğitiminde uygulama ve laboratuvar çalışmalarıyla kazanılmış deneyimleri ön planda tutan fakülte, bu yıl mekatronik (İngilizce) ve inşaat mühendislikleri bölümlerini açarak bölüm sayısını yediye çıkardı. Ayrıca mekatronik mühendisliği (İngilizce) bölümüne 2017’de yerleşecek tüm adaylar tam burslu olarak öğrenim görecek.

Özel yetenekle öğrenci alınan bölümler de var

Antrenörlük eğitimi, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor yöneticiliği bölümleri bulunan spor bilimleri fakültesi, Türkiye çapında tanınan ve vakıf üniversiteleri içinde ilk kurulan fakülte. Her yıl olduğu gibi 2017’de de özel yetenek sınavlarıyla öğrenci almaya devam ediliyor. YGS’de herhangi bir puan türünde 150 puanı geçen adaylar, spor yöneticiliği, antrenörlük eğitimi bölümlerinin mülakatlarına girebilecek. YGS puan türlerinden birinde 180 baraj puanını geçen adaylarsa beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne başvurabilecek.

Bu bölümler ilk öğrencilerini bekliyor

Üniversitenin en genç fakültesi olan sağlık bilimleri fakültesi çocuk gelişimi ile iş sağlığı ve güvenliği lisans programlarına ilk öğrencilerini alacak. 20 kontenjanı bulunan iş sağlığı ve güvenliği bölümü de mekatronik mühendisliği (İngilizce) gibi yüzde 100 burslu.

2010’da dört programla başlayan meslek yüksekokulu, geçen yedi yılda açılan 22 programla zenginleşti. Meslek yüksekokulu, bu yıl açılan su altı teknolojileri programıyla, örgün ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 27 farklı programla iki yıllık ön lisans düşünen adaylar için kılavuzdaki yerini aldı. İlk günkü kuruluş amacına bağlı kalan meslek yüksekokulu farklı uluslararası geçerliliğe sahip, ‘meslekte yetkinlik’ kriterlerine uygun eğitim vermek gayesini devam ettiriyor. Bu doğrultuda sanayiyle birlikte diğer sektörlerde de ara eleman ihtiyacını karşılamak için öğrencilere uygulamalı eğitim veriyor. Bünyesinde bulundurduğu birçok bölüm ve programda doğrudan sanayinin içinde olan İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencileri, başta Gedik Holding sanayi kuruluşları olmak üzere, ülke sanayinin önde gelen kuruluşlarıyla işbirliği içinde.

AR-GE çalışmaları yürütülüyor

AR-GE merkezinde kaynak, robotik ve katmanlı imalat konularında birçok AR-GE ve proje çalışmaları yürütülüyor. Üniversite bünyesinde kurulan Gedik Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sualtı Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi robotik ve sualtı sistemlerle ilgili AR-GE çalışmalarıyla endüstri ve savunma alanında birçok ihtiyaca çözüm sağlayıcı olacak. Bu konularla ilgili olarak, 2015’de ASELSAN ile imzalanan AR-GE çerçeve protokolünü savunma sanayindeki diğer kuruluşlarla genişletilmesi planlanıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica