Siyaset

İmamoğlu: ‘Görevden almayı bile düşünürler’

İmamoğlu: ‘Görevden almayı bile düşünürler’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Siyaset yasağı gelecek mi?” sorusuna, “Her şeyi yaparlar. Görevden almayı bile düşünürler. Ekrem İmamoğlu’na ne için dava açıyorlar? Sebebi 31 Mart seçimi” cevabını verdi – akarhaber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“6 AY KALDI, GİDECEKLER VE ÇÖZECEĞİZ”

Taksi sorununa değinen İmamoğlu, “İstanbul’da taksiye binemediğinizde aklınıza Süleyman Soylu’yu getirin, Murat Kurum’u getirin, Adil Karaismailoğlu’nu getirin. (UKOME toplantıları) Nasıl bir ortam biliyor musunuz? Bir tane ulaştırma bakanlığından katılımcı var; o elini kaldıracak herkes elini kaldıracak…Bu nasıl bir şeydir? UKOME’de bir şey çözemiyoruz. Ama çözeceğiz. 6 ay kaldı. Gidecekler ve çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BENİM ALANIM İSTANBUL”

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu, şunları söyledi: *Seçimin hemen akabinde yabancı bir spiker sorunca ben ‘God Knows’ (Allah bilir) demiştim… Herkesin bir yoğurt yiyişi var.

*Ben 13 sene önce siyasete başladığımda, ‘Yarın siyaseti bırakabilecekmiş gibi siyaset yapacağım. Çünkü siyaset benim mesleğim olmayacak’ demiştim.

*Siyasette olayı bir hizmet alanı olarak görüp, insanlar mutluysa, demokrasiyi geliştirecek kanalları artırabiliyorsak…

*Ben İstanbul’u konuşurken coşuyorum. İnsanlara da bunu hissettirme gayreti içerisindeyim. O bakımdan ‘siyasette bir hedef koyayım ona doğru çalışayım’ diye bir şey yok. Benim alanım bugün İstanbul. Kaldı ki Allah’ın bir lütfu…

“GÖREVDEN ALMAYI BİLE DÜŞÜNÜRLER”

“Siyaset yasağı gelecek mi?” sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Her şeyi yaparlar. Görevden almayı bile düşünürler. Ekrem İmamoğlu’na ne için dava açıyorlar? Sebebi 31 Mart seçimi” diye konuştu.

AKP’NİN HDP ZİYARETİNİ YORUMLADI

AKP’nin muhalif gazetecileri programına çağırması, HDP’ye ziyaretleri gibi hamlelerini değerlendiren İmamoğlu, “Her iyi adımı tabi ki olumlu karşılarım ama ne milletimiz ne ben aldanacak saflıkta insanlar değiliz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica