Genel

İzmir Barosu İçişleri Bakanlığı ertelemesini protesto etti

Salon girişinde açıklama yapan İzmir Barosu adayları yasağın hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, genel kurulun yapılmamasına ilişkin tutanak tuttu.

İzmir Barosu İçişleri Bakanlığı ertelemesini protesto etti … İzmir Barosu, İçişleri Bakanlığı kararı ile bu hafta sonu yapılması planlanan genel kurulun yasaklanmasına tepki gösterdi. detaylar haberimizde…

İzmir Barosu İçişleri Bakanlığı ertelemesini protesto etti

İzmir Barosuna üye çok sayıda avukat, bu hafta sonu yapılması planlanan genel kurullarının İçişleri Bakanlığının erteleme kararı ile yasaklanmasını protesto etti.

Kültürpark 3 Numaralı Hol’de yapılması planlanan genel kurulun yasaklanması üzerine polis salonu abluka altına alarak salona girişleri engelledi. Salon girişinde açıklama yapan İzmir Barosu adayları yasağın hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, genel kurulun yapılmamasına ilişkin tutanak tuttu.

“ONCU BUNU DEMEDEN BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Açıklamada ilk olarak söz alan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Mustafa Çetin, İzmir 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını hatırlatarak, “Biz bu davayı açarken birçok kişi bizimle dalga geçti hukuktan ne bekliyorsunuz diye. Bunu çözemezsek en azından tarihe not düşeceğiz. Artık genelgelerle yasada belirtilen hükümlerin değiştirilmeyeceği kabul edildi. Burada önemli olan şey şudur farklı gruplarda farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama ortak sorunlarımıza karşı oncu bunu demeden birlikte hareket etmemiz gerektiğini anlamış olduk. Biz bu genel kurulumuzu her türlü yapacağız” diye konuştu.

“DEMOKRASİYE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR”

Daha sonra söz alan İzmir Barosu Başkanı ve Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Özkan Yücel, “Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Açık havada genel kurulunu gerçekleştiren ilk baro oluyoruz. Bu çağrıyı çıkardığımızda çoğunluğu sağlayamazsınız dediler ama işte o irade şu an karşımda. İzmir barosunun asla teslim olmayacağının göstergesi olarak şu an İzmir Barosu burada” dedi.

“Hukuk konuşmak istiyoruz ama maalesef ülkede hukukun çivisi çıktı. Demokrasiye yönelik bir saldırıdır” diyen Yücel, bugün avukatlık kanunundaki seçim hükmünü tanımayanların yarın genel ve yerel seçimlere ilişkin hükümleri de tanımama konusunda kendilerini özgür hissedeceklerini söyledi.

“İZMİR BAROSU MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK”

Soma’dan Ankara’ya yürüyen işçilerin gözaltına alındığını eleştiren Yücel, “Yazıklar olsun! o insanlar haklarını aramak için yürüyorlar ve siz onları gözaltına almaktan başka bir işe yaramıyorsunuz. Uzun zamandır şunu söyledik, faşizmin ayak sesleri geliyor dedik. Bu ülkede artık ifade özgürlüğünün demokrasinin önüne siyasi iktidar tarafından engeller koyulmak istiyor. İzmir Barosunun mücadele tarihine inanarak söyledik size, biz bu kararı tanımıyoruz dedik ve bunu söyleyen de tek baro olduk. Biz güzel günlerin geleceğine inanıyoruz. Aydınlık günlerin özgür ve demokratik bir ülkede yaşayabileceğimiz inancıyla bu mücadeleden vazgeçmeden teslim olmadan sürdürmeye tüm ülkeye ilan ediyoruz. İzmir Barosu mücadelesini sürdürecek. Cesaretiniz varsa sandığı getirin, demokrasi mi tek adam anlayışı mı galip gelecek? Biz sandık istiyoruz siz kaçırıyorsunuz. Demokrasiyi yok saymanıza asla izin vermeyeceğiz. Bedel mi ödeteceksiniz? Hiçbir bedel bizi bu mücadeleden geri bırakmayacak” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra avukatlar genel kurulun yapılması için irademize sahip çıkıyoruz diyerek imza topladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica