Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmit Belediyesi 8 Mart’ta güçlü kadınları unutmadı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü işbirliğiyle canlı heykel performans sergisi ve Sevinç Tokur Çiçek’in ahşap heykel sergisi açıldı

İzmit'in güçlü kadınları
İzmit’in güçlü kadınları

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü işbirliğiyle Belsa Plaza önünde Saat 14.30 ile 17.30 arasında canlı heykel performans sergisi ve Sevinç Tokur Çiçek’in ‘Varyasyon’ adlı ahşap heykel sergisi açıldı. Ahşap heykel sergisinde çeşitli kadın yüzleri, duyguları ifade etmek amacıyla betimlendi. Sergiyi İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda vatandaş gezdi.

ülkemizin güçlü kadınları
ülkemizin güçlü kadınları

GÜÇLÜ KADINLAR

Bilimde, sanatta, kültürde toplumsal cinsiyet kalıplarını aşarak önemli işler başaran 9 güçlü kadın karakterin de canlı heykel performansı yapıldı. Canlı heykel performansı yapılan karakterler; Leyla Atakan, Kara Fatma, Türkan Saylan, Bergen, Frida Kahlo, Fatma Beyhan Hanım, Canan Dağdeviren, Türkan Şoray ve Özlem Türeci.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica