Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmit Belediyesi bu bayramda da çocukları sevindirdi

İzmit Belediyesi bu bayramda da çocukları sevindirdi

İzmitliler uzun yıllardır özlediği bayram coşkusunu İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan Halk Bayramlaşması etkinliklerinde doyasıya yaşadı. Bayram öncesi mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara cüz ve çiçek hediye edip dualarını alan Başkan Hürriyet, hazırladığı bayram şenlikleriyle de çocukları sevindirdi

İzmit Belediyesi pandemi döneminin sona ermesinin ardından özlenen bayram tablosunu İzmit’te yeniden yaşattı. Her bayram öncesi olduğu gibi İzmit Belediyesi tarafından, bu bayram öncesinde arife günü mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlara cüz ve çiçek takdim edildi. Vefat eden vatandaşlarımızın acılı aileleri unutulmadı. Sonrasında da ise düzenlenen bayramlaşma programı ve gerçekleştirilen etkinliklerle bayram coşkusu İzmitli çocuklar ve büyüklerce doyasıya yaşandı.

İzmit Belediyesi bu bayramda da çocukları sevindirdi
İzmit Belediyesi bu bayramda da çocukları sevindirdi

İZMİTLİLER HALK BAYRAMLAŞMASINDA BULUŞTU

İzmit Belediyesinin, Belsa Plaza önünde düzenlediği Halk Bayramlaşması etkinliğine 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı. Adeta eski bayramların havasını yaşadıklarını belirten vatandaşlar bu tarz etkinliklerin çocukların bayram coşkusunu görmeleri bakımından değerli olduğunu belirttiler. Erken saatlerde kurulan oyun alanlarında eğlenceli bir gün geçiren çocuklar, Kurban Bayramı’nı şenlik havasında yaşadı.

“KENTTE BAYRAM HAVASI ESSİN İSTEDİK”

Bayram coşkusunu İzmitlilerle birlikte yaşayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Göreve geldiğimiz ilk sene bir halk bayramlaşması gerçekleştirmiştik. Ne yazık ki pandemi nedeniyle 2 sene boyunca bayramlaşma yapamamıştık. Pandemide yorulduk, üzüldük, kayıplar yaşadık, bayramlaşamadık, birbirimize sarılamadık. Bu sene hep birlikte kentte bayram havası essin istedik.

“ETTİĞİNİZ DUALAR KABUL OLSUN”

Halkla bütünleşerek, herkes birbiriyle gönül gönüle bayramlaşsın istedik. Bu sene 2’ncisini düzenlediğimiz Halk Bayramlaşmamızda belediye meydanında büyük bir coşkuyla bayramı yaşadık. Bütün yurttaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Ettiğiniz dualar kabul olsun. Allah evlatlarımıza sağlık, ailelerimize birlik beraberlik versin. Güzel günler hep bizim olsun” dedi.

“İYİ Kİ BÖYLE BİR ETKİNLİK OLDU”

İzmit Belediyesinin düzenlediği bayram etkinliklerine katılan çocuklar etkinliklerden duyduğu sevinci dile getirerek, “İyi ki böyle bir şey oldu. Çünkü bunlar hem bizim için oluyor hem de büyükler katılıyor. Ailecek bir gün geçirmiş oluyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI EĞLENDİRİYORUZ”

Çocuğuyla birlikte etkinliğe katılan bir vatandaş ise “Çocuklarımız için belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan hanıma teşekkür ediyorum. Etkinlikler sayesinde çocuklarımızı eğlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR BAYRAMLAŞMA OLDU”

Halk Bayramlaşmasındaki şenliklere katılan bir başka vatandaş ise, “Başkanımıza böyle bir etkinlik yaptığı ve çocuklarımızı eğlendirdiği için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir bayramlaşma oldu. Halk da mutlu oldu. En fazla da çocuklar mutlu olduğu için çok çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica