Genel

İzmit Belediyesinden HayFed iddialarına yanıt

İzmit Belediyesinden HayFed iddialarına yanıt

İzmit Belediyesini barınak yapmamakla suçlayan HayFed’in açıklamalarına İzmit Belediyesinden yanıt geldi – akarhaber

KOÜ Umuttepe mevkiinde geçtiğimiz gün bir öğrencinin köpek saldırısına uğraması sonrasında yüksekten düşerek yaralanmasının ardından HayFed bir açıklama yapmış ve yaşanan olayın İzmit Belediyesinin barınak yapmamasına vurgu yapılmıştı. Olayın ardından yapılan tüm açıklamalara yanıt veren İzmit Belediyesi şu ifadelere yer verdi:

“KOÜ Umuttepe Yerleşkesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir öğrencinin saldırgan bir köpek tarafından kovalanması ve öğrenci kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan üzücü olayla ilgili ilk olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.
Ancak yaşanan bu üzücü olayın ardından HayFed (Hayvan Hakları Koruma Federasyonu) tarafından kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarla ilgili açıklama yapma gereği duymuştur.

MERKEZİN DOSYASI BAKANLIKTA BİR YIL BEKLETİLDİ

Kentimizin Sekbanlı Mevkiinde, daha önce bir şirket tarafından kullanılan alanda, İzmit Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin kurulması için 2021 yılını şubat ayında Tarım ve Orman Bakanlığı Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne başvurulmuştur. Yerin uygunluk yazısı ise bir yılı aşkın bir süre sonra, yani 27.04.2022 tarihinde gelmiştir.

İSU VE SEDAŞ ELEKTRİK VE SU VERMİYOR

Daha önce Cengiz inşaatın kullandığı ve terk ettiği arazinin tam tahsisini aldık çalışmaya başladık derken bu sefer de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU’dan Su bağlantısı ve SEDAŞ’tan elektrik hattı çekilmesi taleplerimiz haksız yere reddedilmiştir. Cengiz inşaat kullanırken elektrik ve su hizmeti götürülen yeri biz kullanmak istediğimiz de bize hayır denmiştir.

Bu da yetmezmiş gibi sokak hayvanları hakkındaki çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınağı ile yapmak istediğimizde çeşitli bahanelerle reddedilmiştir.

KOCAELİ VALİLİĞİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili olarak, Kocaeli Valiliğini bilgilendirmemiz sonucunda valilik bölgeye elektrik ve su hattının çekilmesi için kurumlarla görüşmelerini sürdürmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica