Genel

İzmit’te ATM’de kart kopyalama düzeneği ve kamera bulundu

Büyük AVM önünde, İzmit’te ATM’de kart kopyalama düzeneği ve kamera bulundu. İZMİT’te bir alışveriş merkezi otoparkında bulunan ATM’de kart kopyalama düzeneği ve şifreleri alabilmek için de gizlenmiş kamera bulundu. Özel Güvenlik görevlilerinin 24 saat görev yaptığı yerde, İzmit’te ATM’de kart kopyalama düzeneği ve kamera bulundu.

İzmit’te ATM’de kart kopyalama düzeneği ve kamera bulundu

İZMİT‘te bir alışveriş merkezi otoparkında bulunan ATM’de kart kopyalama düzeneği ve şifreleri alabilmek için de gizlenmiş kamera bulundu.

AVM Güvenliği durumu fark etmiş

Olay, Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan bir alış veriş merkezinde meydana geldi. Alışveriş merkezinin otopark kısmında bulunan ATM kart girişinde bulunan aparat kendiliğinden düşünce AVM güvenliği durumu fark ederek polise haber verdi.

Dolandırıcıların eline geçmeden sökülen düzenek incelenmek üzere emniyette

Olay yerine gelen ekipler ATM’de yaptıkları incelemede kart kopyalamak için çip takıldığını ve vatandaşların kart şifrelerini alabilmek için gizli kamera takıldığını belirledi. Dolandırıcıların eline geçmeden sökülen düzenek incelenmek üzere emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör Gözüyle

Olayların gizemi

Olayın ceryan ettiği alan 7 gün 24 saat özel güvenlik görevlilerinin görev yapmakta olduğu bir yer. Burada bulunan ATM’ye kart kopyalama düzeneği ve kamera nasıl yerleştirilmiştir? Bu düzenek ve kamera ATM’ye yerleştirilirken güvenlik görevlileri hiç bir şeyi fark etmemiş mi? Yada dolandırıcılar bu düzeneği yerleştirirken yardım almış olabilirler mi? Yoksul emekliler ve emeği ile geçinenlerin daha fazla kullandıkları ATM’lere nasıl olurda kart kopyalama düzeneği ve kamera nasıl yerleştirilmiştir? Dolandırıcılara yardım ve yataklık eden varmı dır?

“soruların yanıtları polis araştırmasının sonucuna bağlı”

Elbette bu işi polis araştırıp çözecektir. Sormuş olduğumuz soruların yanıtları polis araştırmasının sonucuna bağlıdır. Daha fazla vatandaşın canı yanmadan bu iş sonuçlandırılmalıdır.

“yakalanmalı ve adli makamlara teslim edilmeli”

Soruşturma ve araştırma yetmez. Olayın failleri ve varsa faillere yardım ve yataklık edenler mutlaka yakalanmalı. Polis tarafından yakalanmalı ve adli makamlara teslim edilmelidir. Yoksul vatandaşın üç kuruşuna göz diken vicdansız dolandırıcılar ve bunlara yardım ve yataklık edenler mutlaka cezalandırılmalıdır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica