Siyaset

Jiao Zhixin: “Doğu Perinçek’i Öğretmenim Olarak Görüyorum”

Jiao Zhixin: “Doğu Perinçek’i Öğretmenim Olarak Görüyorum”

Vatan Partisi‘nin 25 kişilik heyeti Çin ziyaretine başladı. Jiao, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bilimsel sosyalizme dünya çapında yaptığı katkıları vurguladı, “Doğu Perinçek’i öğretmenim olarak görüyorum” dedi- akarhaber

25 kişilik heyetle Çin’e giden Vatan Partisi, başkent Pekin’de ziyaretlere başladı. Vatan Partisi yöneticileri, belediye başkanı adayları, halk önderleri, sanatçılar, sendika yöneticisi ve gazetecilerden oluşan heyet, ilk olarak Çin Komünist Partisi (ÇKP) yetkilileriyle yaptı.

Vatan Partisi heyeti Çin ziyaretinde ÇKP yöneticileriyle
Vatan Partisi heyeti Çin ziyaretinde ÇKP yöneticileriyle

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın başkanlık ettiği heyet, ziyaret kapsamında ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika Müdürü Jiao Zhixin’in başkanlık ettiği Çin heyetiyle görüştü.

‘SALGININ ARDINDAN TÜRKİYE’DEN GİDEN İLK HEYET’

İki buçuk saat süren görüşmede ilk konuşmayı Jiao yaptı. Jiao, “Salgından sonra Türkiye’den davet ettiğimiz ilk heyet. Bu partimizin Vatan Partisi’ne verdiği önemi gösteriyor” dedi. Vatan Partisi’nde gençlerin yöneticilik görevlerinde olmasına dikkat çeken Jiao, “Partinizin ve heyetinizin genç ve dinamik olması beni etkiledi. Bu da Doğu Perinçek’in cesurca gençleri önemli pozisyonlara atadığını gösteriyor. Partinizin gençleri yenilemeye verdiği önem aydınlık geleceğe sahip olduğunu gösteriyor. Bu Vatan Partisi ile Çin Komünist Partisi’nin ilişkilerinin geleceği açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE-ÇİN İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM’

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ziyareti değerlendirdi
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ziyareti değerlendirdi

Genel Sekreter Bursalı, konuşmasında, “Türkiye gençliğine hâkimiz. Tecrübelilerimiz ile gençlerimiz kol kola” şeklinde cevap verdi. Özgür Bursalı, “Önümüzdeki yıl Asya’ya yerleşeceğimiz bir sürecin önü açılmıştır. Atlantik’e bağımlı mevcut ekonomi ve güvenlik sistemi iflas etmiştir. Türkiye köklü bir sistem değişikliğine gitmektedir. Bu yeni bir gelişmedir. Bizim özgün tarifimizle ‘üretim devrimi’ gündemdedir” sözlerini kaydetti.

“Türkiye’nin geniş üretici güçlerinin umudu Çin’de ve Asya’dadır” diyen Bursalı Türkiye’yi üretim üssüne çevirecek somut işbirliği önerilerini paylaştı. Bursalı, “Türkiye ve Çin’in güvenliği arasında da sıkı bir beraberlik var. Doğu Akdeniz’den Tayvan’a kadar ABD – İsrail merkezli tehditlerle karşı karşıyayız. ABD’nin dolar saltanatı çöküyor ve silahlı gücü geriliyor. Bu süreçte Çin ve Türkiye’nin birlikteliği insanlığa da umut olacak. Türkiye ve Çin’in binlerce yıllık geleneği var. Bağımsız, Başı dik imparatorluklar ve devrimlerden gelen mirası var” şeklinde konuştu.

‘DOĞU PERİNÇEK’İ ÖĞRETMENİM OLARAK GÖRÜYORUM’

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika Müdürü Jiao Zhixin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Çin halkının kadim dostu olarak kabul gördüğünü ifade etti. Jiao, Doğu Perinçek’in bilimsel sosyalizme dünya çapında yaptığı katkıları vurgulayarak “Doğu Perinçek’i öğretmenim olarak görüyorum” dedi.

‘KURUMSAL DİSİPLİNİ ÇOK YÜKSEK’

Heyet, Türkiye saatiyle 3,5 saat rötarlı olarak 05.20’de yola çıkıp Çin saati ile 21.00’de otele ulaştı. Sabah 9.00’da ilk toplantısını yaptı. Bu yorucu programa Jiao Zhixin “Ben uçak rötar yapınca ve yolda Pekin trafiğine yakalanınca arkadaşlarıma dönüp heyetin belki tamamı sabah hazır bulunamaz dedim. Fakat hepiniz hazırsınız. Bu Vatan Partisi’nin kurumsal disiplinin çok yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.

‘PEKİN HALKININ SICAKLIĞI SİZİ ISITACAK’

Sekiz gün boyunca temaslarını sürdürecek olan Vatan Partisi heyeti başkent Pekin’den sonra Çin’in güneyinde bulunan Yunnan eyaleti ile Honghe Hani ve Yi Özerk illerini ziyaret edecek. Pekin’de hava sıcaklığının gündüz eksi 10 dereceyi bulmasıyla ilgili de konuşan Jiao Zhixin şunları kaydetti: “Mevsimin bu günleri Çin’in en soğuk zamanı. O yüzden sıcak bölgeleri de ziyaret etmenizi istedik. Gerçi Pekin halkının sıcaklığı sizi ısıtacaktır.”

Bunun üzerine Özgür Bursalı, “Sizin yoldaşlığınız ve ortak davamız içimizi şimdiden ısıttı. Vatan Partisi olarak, ÇKP Dış İlişkiler Bakan Yrd. Sn. Li Mingxiang ile Türkiye-Çin arasındaki ekonomik işbirliğini görüştük. Ülkemize, sanayicilerimize, üreticilerimize müjdelerle döneceğiz. Türkiye’miz bir üretim üssü olacak.

ÇKP Batı Asya ve Kuzey Afrika Müdürü Sn. Jiao Zhixin ile çok verimli bir toplantı yaptık. Türkiye-Çin ilişkileri bağlamında yenidünya koşullarını ve işbirliği olanaklarımızı görüştük. Sıcak ilgileri, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i bir öğretmenleri olarak görmeleri ve Partimize ilgileri bizleri ayrıca mutlu etti” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica