Ekonomi

Kadıköy Belediyesi işçileri grev kararını astı

Kadıköy Belediyesi işçileri grev kararını astı

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Şerdil Dara Odabaşı’nın başkanlığını yaptığı Kadıköy Belediyesi’nde, işçilerinin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci ve ara bulucu sürecinde anlaşma sağlanamadı

Anlaşma sağlanamaması halinde greve gideceğini daha önce açıklayan işçiler, sürecin tamamlanamaması nedeniyle grev kararını bugün belediyenin Hasanpaşa’daki binasına asarak süreci başlattı.

‘BİR BİLİNMEZLİĞE İMZA ATMAMIZI KİMSE BİZDEN BEKLEMESİN’

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube tarafından, grev kararı asılmadan önce müzakere sürecinde yaşananlara ilişkin bir açıklama da yapıldı. Maddi konularda anlaşma sağlanamadığı kaydedilirken, belediyenin teklifinin “hayatın gerçekliğinin dışında” kaldığı kaydedildi.

İhtiyaçların karşılanamadığı bir dönemin yaşandığı belirtilen açıklamada, “Bir bilinmezliğe imza atmamızı bizden kimse beklemesin” denildi. Görüşmelere açık olunduğu da vurgulanan açıklamada, işçilere de grevi örgütleme ve mücadele çağrısında bulunuldu.

DİSK Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Murat Aydoğan tarafından okunan açıklamanın tamamı şöyle:

“Yaklaşık 3,5 aydır devam eden toplu sözleşme sürecinde Kadıköy Belediyesi ile görüşüyoruz. İdari maddelerin çoğu bitmişken maalesef maddi konularda henüz istediğimiz oranda bir ilerleme katedemedik.

Kadıköy Belediyesi’nin ve Kadıköy’ün yaşam ve gelir koşulları göz önüne alındığında, verilen teklifler maalesef ki hayatın gerçekliği dışında kalmıştır.

Ülkemizde doğruluğu tüm kesimler tarafından tartışılan TÜİK’in bile yüzde 80 enflasyon açıkladığı bir ortamda gelecek konusunda herkesin endişeleri varken bize sunulan bu ücretleri kabul etmemiz ve bu ücretlerle ortalama bir yaşam sürmemiz bekleniyor.

Ailemizin, ülkemizin geleceği çocuklarımızın; bırakın özel ihtiyaçlarını, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığımız bu ortamda, bu koşullarda bir bilinmezliğe imza atmamızı bizden kimse beklemesin.

Bugün buraya grev kararımızı asmaya geldik. Tabii ki greve hazırlanırken aynı zamanda görüşmelere de açık olduğumuzun altını önemle çizmek isteriz. Zaten önemli olan grev süreci başlamadan taleplerimizi masada kabul ettirmek ama bu emeğimizi, mesleki yeterliliklerimizin hakkını masada bırakacağımız anlamına da gelmiyor elbette.

Şimdi buraya alkışlarla grev sürecini başlatacak ilanımızı asıyoruz. Bugünden sonra her üye arkadaşım iş yerlerimizde ilmek ilmek grevi örgütlemeli ve mücadeleden uzak durmamalıdır.

Bugün bize destek olmaya gelen emekten yana tüm dostlarımıza ve üyelerimize teşekkür ederiz. Direne direne kazanacağız!” ilerihaber

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica