Siyaset

“Kadın, Adil Bir Toplumun Temel Taşlarından Biridir”

“Kadın, Adil Bir Toplumun Temel Taşlarından Biridir”

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 89. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ne ilişkin basın açıklamasını CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli kamuoyu ile paylaştı- akarhaber

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü…

Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bugün, Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkının kazanımının yıldönümünü Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıkla, gururla ve mutlulukla yaşıyoruz. Uluönderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atılan bu ileri adım, Türk kadınının toplumdaki rolünü güçlendirmiş ve ülkemizi çağdaş dünyanın öncüleri arasına sokmuştur.

Kadının toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta hak ettiği yeri alması, adil bir toplumun temel taşlarından biridir. Kadının varlığı, her türlü mücadelenin ve gelişmenin merkezinde yer almalıdır. Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, kadınlarımızın her alanda var olması ve etkin rol alması için çaba göstermeye devam ediyoruz.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü vesilesiyle, Türk kadınlarının elde ettiği bu önemli kazanımları kutluyor, eşitlik ve adalet için verilen mücadelede birlikte daha ileri adımlar atacağımıza inanıyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica