Genel

Kadın Girişimcilerden Makedonya ve Kosova çıkarması

Kadın Girişimcilerden Makedonya ve Kosova çıkarması

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu ve Avrupa İşletmeler Ağı ortakları Doğu Marmara ABİGEM, işbirliklerini geliştirmek için Makedonya ve Kosova’ya heyet ziyaretleri düzenledi – akarhaber

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu ve Avrupa İşletmeler Ağı ortakları Doğu Marmara ABİGEM, Kuzey Makedonya Ekonomi Odası, Kuzey Makedonya Yönetim ve Endüstriyel Araştırma Kurumu ve Prishtina REA işbirliğinde Kuzey Makedonya ve Kosova’ya heyet ziyareti düzenlendi. Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık önderliğinde 31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen heyet ziyaretine; otomotiv, alüminyum, plastik, yazılım, gıda, gayrimenkul, eğitim-danışmanlık, hazır giyim ve kuyumculuk alanında faaliyet gösteren iş kadınları katıldı.

İŞBİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Heyet programının ilk gününde, Kuzey Makedonya Ekonomi Odası ve Kuzey Makedonya Yönetim ve Endüstriyel Araştırma Kurumu organizasyonunda ikili iş görüşmeleri etkinliği düzenlendi. Türk ve Makedon kadın girişimciler olası işbirliklerini değerlendirmek üzere ikili görüşmelerde bulundu. Kadın Girişimciler ayrıca Kuzey Makedonya İş Kadınları Derneği üyeleri ile bir araya gelerek kadın girişimcilik faaliyetleri ve iyi uygulama örnekleri paylaşımında bulundu. Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık Kocaeli’deki ticari ve sanayi faaliyetler ile kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SOSYAL GİRİŞİM FİRMASI ZİYARET EDİLDİ

Görüşme sonrası, Nurcan Babalık tarafından Kuzey Makedonya Ekonomi Odası Yetkilisi Irena Mojsovska’ya ve Yönetim ve Endüstriyel Araştırma Kurumu Direktörü Gabriela Bogoeska’ya hediye takdiminde bulundu. Toplantıların ardından, kadın ve engellilerin el sanatlarına yönelik çalışmalarını destekleyen ve ürünlerinin satışını yapan bir sosyal girişim olan “Esnaf” adlı işletme ziyaret edildi.

İŞ FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Heyet programı kapsamında ayrıca; Makedonya Türkiye Ticaret Odası’na (MATTO) ziyaret gerçekleştirildi. MATTO As Başkanı Bilal Sucubaşı ve T.C. Üsküp Ticaret Baş Müşaviri Oğuzhan Berber ile yapılan görüşmede Kuzey Makedonya’daki ticari faaliyetler ve iş fırsatları konusunda bilgi alındı. Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, MATTO As Başkanı Sucubaşı’ya ve Ticaret Müşaviri Berber’e teşekkür plaketi takdim etti.

TİCARİ VE TEKNOLOJİK İŞBİRLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Heyet ziyaretinin Kosova ayağında ise Prishtina REA organizasyonunda ikili iş görüşmeleri etkinliği ve Kadın Ticaret Odası, Kadın Dijital Kümesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Kosova ofisi ile bir dizi toplantı gerçekleştirildi. Priştine Belediye Başkan Yardımcısı Donjeta Sahatçiu’nun katılımı ve kadın organizasyonları ile yapılan toplantıda kadın girişimcilik çalışmaları konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Taraflar iki ülkenin kadın girişimcileri arasındaki ticari ve teknolojik işbirliğini geliştirmek üzere karşılıklı heyet ziyaretleri, çeşitli networking ve B2B aktiviteleri düzenleme konusunda ilgilerini paylaştı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantı sonunda Priştine Belediye Başkan Yardımcısı Donjeta Sahatçiu ve Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Kurul Başkanı Nurcan Babalık ayrıca organizasyon ve işbirliklerinden dolayı Prishtina REA Direktörü Ahmet Jetullahu’ya, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Yetkilisi Leonora Kusari’ye, Kadın Dijital Kümesi Müdürü Vjollca Çavolli’ye ve Kosova Kadın Ticaret Odası Yetkilisi Lendita Kastrati’ye teşekkür etti, hediye sundu.

FİRMA ZİYARETLERİ YAPILDI

Programda ayrıca, Kosovalı kadın girişimciler tarafından işletilen abiye giyim üretimi ve ihracatı yapan Walone Fashion ile pasta ve pastane ürünleri imalatında bulunan Rudi’s Cake Factory firmaları ziyaret edildi. Heyet ziyaretinin son gününde, T.C. Priştine Ticaret Müşavir Yardımcısı Gözde Eroğlu ile görüşülerek, Kosova’daki ticari faaliyetler, kadın girişimleri ve yatırım teşvikleri konusunda bilgi alındı. Kurul Başkanı Nurcan Babalık Ticaret Müşaviri Eroğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Kocaeli Kadın Girişimiler Kurulundan heyet ziyaretine şu isimler katıldı; Nurcan Babalık, Nurhayat Güldüren, Bahar Baykal, Seden Uzel, Ümmühan Pektekin, Çiğdem İshakoğlu, Hazel Uzun, Melike Andız, Eda Efe, Ece Çiftçi (KARKAD), ABİGEM’den Yelda Kanpara ve Kocaeli Sanayi Odası’ndan Seçkin Ökte.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica