Genel

Kadir İnanır 30 yıl önceki cemaat evini anlattı

Akıncı üssü iddianamesinde ismi geçen Kadir İnanır 30 yıl önceki cemaat evini anlattı. Akıncı üssü iddianamesinde oyuncu Kadir İnanır’ın da ismi geçiyor. Cihangir’de kaldığı evin alt katından cemaat evi olduğunu belirten İnanır “Bilirdik ama o zamanlar kimse eğilmezdi bu meselenin üzerine” diyor. Akıncı üssü iddianamesinde ismi geçen Kadir İnanır 30 yıl önceki cemaat evini anlattı ve “o dönemde kimse işin üzerine gitmiyordu” dedi.

Kadir İnanır 30 yıl önceki cemaat evini anlattı

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu haberinde, sanatçı Kadir İnanır’ın isminin ’15 Temmuz darbe girişiminin kademesi olduğu iddia edilen Akıncı Üssü İddianamesi’nin 380’inci sayfasında geçtiğini söyledi.

Akıncı Üssü iddianamesinin 380’inci sayfasında geçiyor Kadir İnanır’ın adı

‘Kadir İnanır cemaat evine nasıl komşu çıktı? başlığıyla yayımlanan yazısında Semercioğlu, iddianamedeki ayrıntıyı Sedat Ergin’den duyduğunu aktarıyor: Sedat Ergin geçen gün aradı, ‘Akıncı Üssü iddianamesinde Kadir İnanır’ın adının geçtiğini biliyor musun? dedi. (…)

Akıncı Üssü iddianamesinin 380’inci sayfasında geçiyor Kadir İnanır’ın adı. 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci ismi olarak değerlendirilen biri Kemal Batmaz…

İşte Batmaz’la ilgili Muhammet Namlı adlı eski bir cemaatçinin 3 Kasım 2016’da verdiği ifadede geçiyor Kadir İnanır’ın adı.

Muhammet Namlı, Cihangir’de Fethullah Gülen grubuna ait lüks bir evde kalıyormuş.

Muhammet Namlı ifadesinde, Kemal Batmaz’ın Nevşehir Lisesi’nde sınıf arkadaşı olduğunu, şüphelinin mutaassıp bir aileden geldiğini, 1988 yılında İTÜ Harita Mühendisliği bölümünde okumaya başladığını söylüyor. Tam da o yıllarda tanık Muhammet Namlı, Cihangir’de Fethullah Gülen grubuna ait lüks bir evde kalıyormuş.

O dönem yakın arkadaşı olan Kemal Batmaz’ı da Cihangir’deki bu lüks cemaat evine zaman zaman götürüyormuş.

Bu cemaat evinin üst katında ikamet eden isim kim? Kadir İnanır…”

‘Kimse eğilmezdi bu meselenin üzerine’

İddianameyi okumasının ardından Kadir İnanır’ı aradığını belirten Cengiz Semercioğlu İnanır’ın söylediklerini şöyle aktarıyor; ” Doğru, o dönem Cihangir’de İlyas Çelebi Sokak’ta oturuyordum. 15 Temmuz darbe girişiminin tepe yöneticilerinden biri de (Kemal Batmaz) o evde yetişenlerden biriymiş galiba… Hatta İbrahim Altınsay da bizim apartmandaydı. Zaman zaman konuşurduk bunu. Terliklerin kapı önüne bırakıldığı bir cemaat eviydi orasıydı. Bilirdik ama o zamanlar kimse eğilmezdi bu meselenin üzerine.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica