Genel

Kanal İstanbul projesi inşaatına 2019 yılında başlanacak

Kanal İstanbul projesi inşaatına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 31 Aralık itibariyle Atatürk Havalimanı’ndaki bütün uçuşların yeni havalimanına kaydırılacağını söyledi. Kanal İstanbul projesi inşaatına detaylar haberimizde…

Kanal İstanbul projesi inşaatına …

“Projelerimiz içinde iptal edilen projemiz yok”

Projeleri içinde iptal edilen projeleri olmadığını söyleyen Turhan, Kanal İstanbul kapsamında 10 yeni köprü yapılacağını, inşaata ise 2019’da başlamayı planladıklarını açıkladı.

200 milyon yolcudan söz ediyorlardı, açıklama 90 milyon yolcuyu işaret ediyor…

İstanbul Havalimanı’na ulaşım sorunu olmadığını iddia eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Havalimanı tam kapasite faaliyete geçtiğinde günde 250 bin insan ulaşım sağlayacak” dedi.

Yetersiz yol konusuna hiç girmedi…

Raylı sistemi henüz bulunmayan havalimanına otomobil ve otobüsle sağlanacak ulaşımın oluşturacağı trafiğe ise açıklık getirmedi.

“Atatürk Havalimanı’ndaki bütün iniş kalkışları yeni havalimanına taşımayı planlıyoruz”

İstanbul Havalimanı’nın birinci fazının A kısmını faaliyete geçirdik, B kısmını da gelecek yıl hizmete alacağız. Şimdilik bu havalimanında 5 iniş, 5 kalkış olmak üzere 10 sefer düzenleniyor. 31 Aralık itibarıyla Atatürk Havalimanı’ndaki bütün iniş kalkışları yeni havalimanına taşımayı planlıyoruz.

Ulaşım problemi yok dedi…

Yeni havalimanının şu anda önemli bir ulaşım sorunu yok. Tamamı açıldığında buraya günde 250 bin insan ulaşım sağlayacak. İleride buraya giriş-çıkış yapacak yolcu sayısı günlük 350 bini bulacak. Daha önce Afrika-Asya ülkeleri, slot istiyorlardı, uçuş izni veremiyorduk. Şimdi yeni açılım sağladığımız ülkeler var.

“İhale edilecek olan altyapı projelerini öteledik”

İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik.”

“Kanal İstanbul kapsamında 10 köprü yapılacak”

Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor. Kanal İstanbul’da 1/100000’lik imar planları son noktaya geldi. Kanal İstanbul’un inşaatı 2020’ye kalmamalı, inşallah 2019’da başlarız.

****

[Dünyanın En Büyük Havalimanı İddiası…

Yeni havalimanı, iktidar kanadı tarafından sıklıkla “dünyanın en büyük havalimanı” olarak lanse ediliyor. Yolcu kapasitesi kademeli olarak arttırılacak olan liman, ilk etapta yıllık 80 milyon yolcu için hizmet verecek ve zaman içinde bu sayı 150 milyona kadar çıkacak. Yolcu kapasitesi yerine, güncel yolcu trafiği dikkate alındığında dünyadaki en yoğun havalimanı yıllık 104 milyon ziyaretçinin yolunun düştüğü Atlanta havalimanı oluyor. Bu durumda yeni havalimanı tam kapasite işletilebilirse, gelecekte dünyada en çok yolcu taşıyan havalimanı olacağı iddiasını doğru kabul edebiliriz. Yolcu kapasitesinin büyüklüğü açısından üçüncü havalimanının en büyük rakibi ise Dubai’deki El Maktum Uluslararası Havalimanı. Açılış yılı 2010 olan El Maktum Uluslararası Havalimanında genişleme faaliyetleri devam ediyor. Havalimanı tam kapasite tamamlandığı zaman yıllık yolcu kapasitesinin 160 ila 220 milyon arasında olacağı ön görülüyor. Ancak ulaştırma bakanı açılışta sözünü ettiği hedef rakamları hiç ağzına almıyor ve almaktan özenle kaçınıyor.]

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica