Genel

KARBAFED yönetimi Kocaeli basınıyla kahvaltıda buluştu

KARBAFED yönetimi Kocaeli basınıyla kahvaltıda buluştu… Açılımı Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu olan kuruluşun kısa adı KARBAFED olup 8 derneğin federasyonu konumundadır. detaylar haberimizde…

KARBAFED yönetimi Kocaeli basınıyla kahvaltıda buluştu

Basın görev başında

Mikail Kalyoncu başkanlığında Kocaeli basınıyla buluşan KARBAFED’in kuruluş öyküsü kısa bir video ile tanıtıldı.

Kocaeli basınının yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısına basılı gazetelerin temsilcileri ve muhabirlerinin yanısıra, İnternet Gazeteleri Derneği başkanı Soner Kılıç ve derneğin yönetim kurulu üyeleriyle, internet gazeteleri sahipleri katıldılar.

KARBAFED kuruluş öyküsü:

KARBAFED; Kocaeli Artvinliler Derneği’nin önderliğinde, Kocaeli’deki tüm kardeş Artvin derneklerinin bir araya gelişiyle kurulmuş olan bir fedarasyondur.

Kısa adı KARBAFED olan Federasyonumuzun açılımı: Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu’dur.

Duygu Mert ve İnternet gazetecileri

Bizleri KARBAFED Federasyonu’na ulaştıran yolculuk; 2015 yılında Mikail Kalyoncu’nun Kocaeli Artvinliler Derneği yönetim kurulu üyesiyken görevdeki başkanın yoğun iş trafiği sebebiyle istifasıyla başlıyor…

Diğer yönetim kurulu üyeleri Mikail Kalyoncu’nun başkanlığa geçmesini önerir ve 2015 yılının mayıs ayında, Mikail Kalyoncu önce yönetim kurulu kararıyla başkanlık görevini üstlenir. Ardından Mikail Kalyoncu; 2016 Yılının Ocak ayında Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin seçilmiş başkanı olacaktır.

****

Mikail Kalyoncu ve yönetim kurulundaki arkadaşları seçimlerin ardından diğer tüm kardeş Artvin dernekleriyle istişarelere başlar.

Tüm kardeş derneklere tek tek gerçekleştirilecek ziyaretlerde, federasyon olmanın ‘ihtiyaç’ olduğunu vurgulayan Kocaeli Artvinliler Derneği; gerek göç zamanında gelen eski Artvinliler, gerekse yeni göç eden ve kente yerleşen Artvinliler arasında iletişim köprüsü misyonu, geçmişten günümüze kültürel ve tarihi zenginliklerin korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için ‘federasyon’ olgusuna gereksinim olduğunu ifade ederler.

Kardeş derneklerin bir çoğu, Mikail Kalyoncu ve yönetimine hak verir ve federasyonun hayata geçmesi ve faaliyetlerine başlaması konusunda büyük katkıda bulunurlar.

Tüm kardeş dernekler, Kocaeli Artvinliler Derneği öncülüğünde önce ayda bir gerçekleştirilen toplantılar yaparlar. Her ay bir kardeş Artvinliler Derneği’nin ev sahipliği yaptığı toplantılar gerçekleştirilir.

Kentin üç büyük ilçesinde Artvin Derneği’nin olmayışının eksikliği giderilir. Karamürsel’de 9 Artvin kökenli köyün olması Karamürsel Artvinliler Derneği’nin olmazsa olmaz olduğu gerçeğiyle kurulur.

Yine aynı şekilde bu 3.5 sene içerisinde; Başiskele ve Körfez ilçelerimizde de eksik olan Artvin Dernekleri kurulur.

3.5 sene boyunca; 2019 a kadar gelen süreçte Kocaeli Artvinliler Derneği daima birlik ve beraberliği perçinleyici çok önemli etkinliklere imza atarlar.

Kocaeli Artvinliler Derneği’nin en önemli hedeflerinden olan Federasyon, kısa adıyla KARBAFED; tüm bu birlik-beraberliği perçinleyici etkinlik ve istişareler doğrultusunda; 15 Mart 2019 da 8 dernek ile birlikte genel kurulu yapılarak resmi olarak onaylanır ve kurulur.

Hem kurucu hem de seçilmiş başkanlarla Karamürsel Artvinliler Derneği, Gölcük İznik Batum Havalisi Derneği, Başiskele Artvinliler Derneği, Kocaeli Yusufeliler Derneği, İzmit Artvinliler Derneği, Kocaeli Artvinliler Derneği, Kandıra Beylerbeyi Derneği ve Körfez Artvinliler Derneği olmak üzere 8 dernek bugün KARBAFEDKOCAELİ ARTVİN BATUM HAVALİSİ DERNEKLERİ FEDERASYONU’nu oluşturmuştur.

KARBAFED yönetim kurulu:

Mikail Kalyoncu -Yönetim Kurulu başkanı
Zülfikar Ali Tokgöz -Genel Sekreter/Yönetim Kurulu üyesi
Fuat Mehmet Ellibeş -Mali Sekreter/Yön. Kur. Bşk. Yrd.
Hasan Basri Başbay -Yön. Kur. Bşk. Yrd.
Metin İlhan -Yönetim Kurulu üyesi
Alper Yazıcı -Yönetim Kurulu üyesi
Mahmut Kahraman -Yönetim Kurulu üyesi
Muharrem Gökbayrak -Yönetim Kurulu üyesi
Selçuk Çelebi -Yönetim Kurulu üyesi
Cemil Gürgen -Yönetim Kurulu üyesi
Şaban Yamak -Yönetim Kurulu üyesi

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica