İGF

Kayseri Talas’ta haşeratla mücadele eğitimi

Kayseri’de Talas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile belediye personelleri ve vatandaşlara biyosidal uygulama, dezenfeksiyon ve haşeratla mücadele eğitimi verildi.

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri Devlet Hastanesi Geriatri Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programının teorik kısmı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verildi. Ekipman desteği ve uygulamalı eğitim kısmını Talas Belediyesi’nin gerçekleştirdiği programda, pandemi önlemleri dikkat çekti.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Biyosidal İlaçlama ve Eğitimi Sorumlusu Ülkü Yavaş teorik eğitimlerde hijyen, dezenfeksiyon yöntemleri ve ilk yardım gibi konular anlatıldı. Talas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Biyolog Hakan Alan, biyosidal uygulaması ve haşeratla mücadele konularını pratikte uygulayarak katılımcılara aktardı.

Kayseri genelinde 450 kişinin bu programdan yararlandığını belirten Yavaş, eğitim programı sayesinde, katılımcılara hem ilaçlama hem de doğayı koruma yöntemlerinin anlatıldığını söyledi. Yavaş, eğitim programına katılanlara, yapılacak olan sınavın ardından sertifika verileceğini kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica