Siyaset

KEG: “Erdal Eren sosyalizm ve gelecek mücadelemizde yaşıyor”

KEG: “Erdal Eren sosyalizm ve gelecek mücadelemizde yaşıyor” … Kocaeli Emek Gençliği; “Pandemi koşullarında patronlara her hafta yeni teşvik paketleri açıklanırken bizlere düşen yeni zamlar ve artan vergiler oldu” dedi. detaylar haberimizde…

KEG: “Erdal Eren sosyalizm ve gelecek mücadelemizde yaşıyor”

Kocaeli Emek Gençliği 12 Eylül cuntası tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren için yazılı bir açıklama yaptı. Erdal Eren’in içinde bulunduğu toplumsal koşullara karşı korkusuzca eşit ve özgür bir gelecek için mücadele ettiğinin altı çizilen açıklamada 40 yıl önce de gençlik için dile getirilen taleplerin hala güncel olduğu vurgulandı.

Açıklamanın tam metni;

“Erdal Eren 12 Eylül faşist cuntası tarafından 17 yaşında yaşı büyütülerek idam edileli 40 yıl oldu. Erdal, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için mücadele eden bir sosyalistti. Kendisi gibi, mücadeleye omuz veren gençlere gözdağı vermek isteyen 12 Eylül darbecileri tarafından katledildi. Erdal’ın idam sehpasındaki son sözleri “Bir gün mutlaka sizin yerinizde halkımız olacak, sizi ve koruduğunuz düzeni yargılayacak ve doğru kararı verecektir” oldu.

Erdal, içinde bulunduğu toplumsal koşullara karşı korkusuzca eşit ve özgür bir gelecek için mücadele etti. Erdal mücadelesinde işçi sınıfına bağlı kaldı.

40 yıl önce Erdal’ı idama götüren devlet aklı bugün tek adam tek parti rejimi ile iktidarını sürdürüyor…

Tek adam tek parti iktidarı; gençliği, işçi ve emekçileri açlığa, yoksulluğa mahkum ederken en ufak bir hak arama mücadelesini şiddetle bastırmaya çalışıyor. Pandemi döneminde bile tüm politikalar patronların çıkarı üzerine dizayn edildi. Halkın sağlığı sürü bağışıklığına bırakılarak patronların karının azalmaması için üretim devam etti ve halkın tüm yaşamı buna göre organize edildi. Patronlar karlarına kar katarken, salgının ve ekonomik krizin faturası bizlerin üzerine yıkılıyor. Pandemi koşullarında patronlara her hafta yeni teşvik paketleri açıklanırken bizlere düşen yeni zamlar ve artan vergiler oldu. Sözde işçiler için toplanan fonlar sermayenin hizmeti için kullanıldı.

“ERDAL’IN MÜCADELE AZMİNİ KUŞANIYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş eline ‘iş ve aş’ yazarak intihar etti. Açlık ve sefalet yüzünden intihar vakaları artarken tek adam hükümetinin bakanları “Türkiye’de artık yoksulluğu değil refahı paylaşıyoruz” diyor. Yaşam koşullarımız gün geçtikçe ağırlaşırken bizler, dün olduğu gibi bugün de kapitalizmin yol açtığı yıkıma karşı Erdal’ın mücadele azmini kuşanıyoruz. Erdal’ın 40 yıl önce gençlik için dile getirdiği talepler güncelliğini koruyor.

“EKONOMİK KRİZİN FATURASININ…”

Tüm dünyada gençlik kitleleri kapitalizmin neoliberal politikalarına karşı mücadelelerini sürdürüyor. Şili’den Lübnan’a Sudan’dan Kolombiya’ya ABD’den Nepal’e kadar tüm dünyada gençlik kapitalizmin bozuk düzenine karşı ayakta. Biz de Ekonomik krizin faturasının bizlerin sırtına yüklenmesine müsaade etmeyeceğiz. Erdal’ın mücadelesi, kararlılığı ile AKP’nin 18 yıllık politikalarına karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Çıkış yolunun işçilerin önderliğinde kurulacak bir halk iktidarında olduğunu biliyor ve bu uğurda hepimiz ‘Genç Komünist Erdal’ olarak mücadelemizi devam ettireceğiz.

Son bakıştaki gözleri ve Erdal Eren’i unutmayacağız!

Erdal Eren salgına ve sömürüye karşı sosyalizm ve gelecek mücadelemizde yaşıyor!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica