Siyaset

Kendi milletvekilini hapse atmış adama yağcılık yapıyor

Kendi milletvekilini hapse atmış adama yağcılık yapıyor CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başkomutan unvanına sahip olduğunu söylediği açıklamasına, video ile yanıt verdi. İnce, Eşkişehir’de Erdoğan’ın konuşması ve “Tosun Paşa” filminden bir sahnenin birleştirildiği video izletti. Kendi milletvekilini hapse atmış adama yağcılık yapıyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Kendi milletvekilini hapse atmış adama yağcılık yapıyor

Tosun paşa filminden bir sahne…

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Eskişehir mitinginde “apolet sökme” tartışmasına değindi. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmanın “Tosun Paşa” filmindeki bir sahneyle birleştirildiği bir videoyu izletti.

“Ben de paşayım, sen de paşasın, hepimiz paşayız…”

Videoda, Erdoğan’ın “Anayasa’ya göre ben onun paşasıyım, ben hepsinin paşasıyım” sözlerinin ardından Kemal Sunal’ın “Ben de paşayım, sen de paşasın, hepimiz paşayız. Üstüne varmayın gidiyor” repliğine yer veriliyor.

“Çanakkale’de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalmıyor. Ondan sonra gereği yapıldı…”

İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına da video ile yanıt verdi. İkinci videoda Erdoğan, Çanakkale’deki törende kendisi gelince ayağa kalkmayan emekli Korgeneral Engin Alan’la ilgili olarak, “Ayağa kalması gerekir, kalkmadığı anda da bedelini öder. Zaten bedelini de ödedi. Çanakkale’de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalmıyor. Ondan sonra gereği yapıldı, o ayrı mesele” açıklaması yer aldı.

“Engin Alan 44 ay cezaevinde kaldı”

Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan, Balyoz davası kapsamında tutuklanmış ve 44 ay cezaevine kalmıştı. Alan, cezaevindeyken MHP milletvekili seçilmişti.

“Ülkücülerin takdirine sunuyorum”

“Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum” diyen İnce, “Engin Alan, MHP’den milletvekilliği yaptı. Erdoğan diyor ki, ‘Ayağa kalkmadın, ben seni hapse attım.’ Peki, ben o generalin apoletlerini sökeceğim dediğim de Bahçeli, bana laf söylüyor. Kendi milletvekilini hapse atmış adama yağcılık yapıyor. Ülkücülerin takdirine sunuyorum” dedi.

“Apoletlerini sökeceğim”

İnce, kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışlayan 2’inci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel için “Apoletlerini sökeceğim” demişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica