Genel

Kılıçdaroğlu Erdoğan yakınlarının belgelerini açıkladı

Kılıçdaroğlu Erdoğan yakınlarının belgelerini açıkladı Herhalde beyfendi beni dinliyordur. Sana bir tavsiyem var doktor yanında olsun… İkinci bir soru daha sormuştum. Suriyelilere 30 milyar harcandığını söylemiştin. Sen taa gidip BM Genel Kurulu’nda 30 milyar dolar diyorsan bunu açıkla. 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimin için harcadın? Kılıçdaroğlu Erdoğan yakınlarının belgelerini açıkladı detaylar haberimizde…

Kılıçdaroğlu Erdoğan yakınlarının belgelerini açıkladı

Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan ile ilgili olduğunu iddia ettiği bazı para dekontlarını gösterdi. Dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait.

Sıra geldi kutuyu açmaya…

17 Kasım’da Erdoğan’a sordum. Çoçuklarını dünürünü eniştenin özel kalem müdürünün bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun? Aradan zaman geçti tık yok. Ya haberim yok diyeceksin ya da var diyeceksin.

Davayı açsan ne olur açmasan ne olur. Sen benim soruma adam gibi cevap ver. Herhalde beyfendi beni dinliyordur. Sana bir tavsiyem var doktor yanında olsun… İkinci bir soru daha sormuştum. Suriyelilere 30 milyar harcandığını söylemiştin. Sen taa gidip BM Genel Kurulu’nda 30 milyar dolar diyorsan bunu açıkla. 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimin için harcadın?

Madem istiyor ispat edelim.

1 Ağustos 2011. Man Adası diye bir devlet var.  O şirketin kuruluş senedi de bizde. Noter tasdikli.  Yönetim kurulunda bir kişi…  Sıddık Ayan. Bir sterlinlik bir şirket. Buradaki adresi Reşitpaşa Caddesi Sarıyer’de…

Ziya İlgen. Eniştesi. 2011 yılında para gönderiyor.

Mustafa Erdoğan 2 buçuk milyon dolar gönderiyor.

2011’de Ziya İlgen yine milyon dolar gönderiyor.

Sonra Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor.

Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar

Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor.

Tüm bunların swift mesajları elimizde. Bu mesaj ne demek. Bankalara sorduk. Yurt dışına para gönderirken bu swift mesajları ile gönderiliyor.

Bu beni tatmin etmez dekont lazım dedim. İşte o dekontlar… Tamamının kayıtları bankalarda var. Hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.

Ne demişti?

Kılıçdaroğlu; Ben Çorlu’da belediyemizin yaptığı bir açılıştı bir konuşma yaptım ve şu soruyu Sayın Erdoğan’a sordum. Dedim ki, “Sevgili Erdoğan güzel konuşuyorsun, halkı etkiliyorsun, bütün değerleriyle oynuyorsun, bütün değerlerini siyasallaştırıyorsun, iktidarda kalmak için her türlü yola başvuruyorsun. Ben sana son derece basit bir soru soracağım” dedim. “Senin çocuklarının yurtdışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca dolar para var mı?” Bilal’e anlatır gibi bir daha anlatayım. Sevgili Erdoğan, çocuklarının –bir çıta yükseltiyorum- eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün yurtdışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Bunun cevabını bekliyorum. Sordum soruyu, tık yok. Şimdi bir daha soruyorum, 80 milyonun önünde soruyorum sana Sevgili Erdoğan, 80 milyonun önünde! Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Çıkacağız milletin önüne.

Ama ben sana soruyorum; çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün milyonlarca dolar parayı vergi cennetlerine gönderdiklerini biliyor musun? O gönderdikleri şirketin kuruluş sermayesini de söyleyeyim. Kaç lira? Olur ya hesabı şaşırabilir, 1 sterlin. Kuruluş sermayesi 1 sterlin. Giden para milyonlarca dolar. Bunun cevabını bekliyorum, yerli ve milliysen bunun cevabını bana vereceksin!

Erdoğan ne karşılık vermişti?

Erdoğan; Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm, yurt dışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Bu iddiaların da müşterisi çıkıyor. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bir şeyi iddia ediyorsan, onu ispatla senin ortaya koyman gerekir. Ben buradan artık ismini bile anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyorum. Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkar hemen ben gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğiniz söyle, özür dile. Aksi halde dünyanın en alçak suçu olan iftiracı konumuna düşeceksin. Bu zat ne ortaya belge koyabilecek ne de çıkıp özür dileyebilecek. Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında 1 kuruş parası varsa, herhangi bir bankada bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın garantisini veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bana taahhüdünü versin.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica