Siyaset

Kim ne derse desin Benim Polisim Jandarmam beni anladı

Kim ne derse desin Benim Polisim Jandarmam beni anladı Süleyman Soylu; “Kim ne söylerse söylesin, benim polisim benim ne demek istediğimi anladı. Benim jandarmam ne demek istediğimi anladı” dedi. Soylu; Kim ne derse desin Benim Polisim Jandarmam beni anladı dedi. detaylar haberimizde…

Kim ne derse desin Benim Polisim Jandarmam beni anladı

“Kendilerince bir şeyler yazıyorlar”

İzmir’de düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’na katılan AKP‘li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucu satıcılarına yönelik sözleriyle ilgili eleştirilere değinerek, “İki gündür yazarak, çizerek üzerine geliyorlar. Kendilerince bir şeyler yazıyorlar. Uyuşturucu bağımlısı bir anne gözü mor şekilde yanımıza gelip, ‘Siz güçlü insanlarsınız ne olur bize yardım edin’ diyor. Kim ne söylerse söylesin, benim polisim benim ne demek istediğimi anladı. Benim jandarmam ne demek istediğimi anladı” dedi.

“Uyuşturucunun getirdiği diğer konu fuhuş ve cinsel tacizdir”

Bir süre önce söylediği, “Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler; o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Suçunu bana atsın” sözlerinden dolayı eleştirilen Bakan Soylu, bu konuda da açıklama yapıp, “İki gündür yazarak, çizerek üzerine geliyorlar. Kendilerince bir şeyler yazıyorlar. Uyuşturucu bağımlısı bir anne gözü mor şekilde yanımıza gelip, ‘Siz güçlü insanlarsınız ne olur bize yardım edin’ diyor. Kim ne söylerse söylesin, benim polisim benim ne demek istediğimi anladı. Benim jandarmam ne demek istediğimi anladı” dedi. Uyuşturucunun getirdiği diğer konunun fuhuş ve cinsel taciz olduğunu söyleyen Soylu, “Bu çocukların hepsi buna düşmesin. Biz Müslümanız. Biz kendi göreneklerimize, milliyetimize, değerlerimize bağlı bir milletiz. Biz nasıl bir uyuşturucu ile beraber bunu ortadan kaldıran bir anlayışa teslim olabiliriz?”

“Türkiye böyle bir konuda tehdit altındadır”

“Kimyasal uyuşturucudaki artışı Türkiye’de söylemek istemiyorum. Bu kadar yakalamamıza, tedbir almamıza rağmen, rakamların hepsini biliyor ve adım adım izliyorum. Bazen diyorum ki, ‘Bildiklerimi bilseniz gece sabaha kadar uyumazsınız.’ Sadece terörle alakalı değil, Türkiye böyle bir konuda tehdit altındadır. Bu tehdit bilerek etrafımızdaki anlayışlardan karşılanmaktadır. Bu kadar açık ve nettir. Onun için toplumsal bir refleks halinde toplumsal bir mesele olarak görüp ve toplumsal bir kampanyayla elimizin tersiyle itecek kudrete ve kabiliyete sahip olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

“Muhtarlara, Kaymakamlara ve Belediye Başkanlarına çok iş düşüyor”

Muhtarlara da çok iş düştüğünü söyleyen Süleyman soylu, “Çok net ve açık söylüyorum, mahallenizde, köşedeki vatandaşa karşı bu konularda nasıl bir mahcubiyet içerisinde olduğunuzu, yanan bir lambanın sorumluluğunu nasıl hissettiğinizi, evinde problem olan bir insanın ‘Muhtarım biz ne yapacağız’ dediğinde derdiyle dertlendiğinizi, elbette ki çocuğunu okula gönderemeyen annenin babanın o kalbindeki sızıyı sizin de yaşadığınızdan endişe etmiyorum. Aynısı belediye başkanlarımız, aynısı kaymakamlarımız için de geçerli. O yüzden bütün sorunlarımızı, güvenlik, asayiş, alışveriş merkezlerinden tutun yol kontrol noktalarına kadar, pazarlara kadar, bütün güvenliği sabahtan akşama kadar düşünen bir teşkilatın mensubu olarak söylüyorum ki, elbirliğiyle hareket etmeliyiz” dedi.

2017’de 48 bin 305 kişi FETÖ’den tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında ‘FETÖ’ iddiasıyla tutuklanan kişi sayısını da açıkladı. Soylu “FETÖ’ye yönelik yürütülen operasyonlarda 2017’de 48 bin 305 kişinin tutuklandığını” açıkladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica