Genel

KINIYORUZ!..

İzmit Pişmaniyesini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Şahin, İzmit’in markası olan pişmaniyeyi “haydutluğun maskesi” olarak niteleyenlere sert cevap verdi

Bir kentin değerini ve o kent insanını aşağılayan, rencide eden ve insanlarını eşkıya, yol kesen olarak gösteren kelime oyunu sunucusu Ali İhsan Varol’u ve sözde Bilkent Üniversitesi Prof. Dr. Emrah Sefa Gürkan’ı şiddet ile kınıyoruz.

Hiçbir duruşu ve tutarlılığı olmayan, kenti haydutluk ve simgesi olan pişmaniyeyi de haydutluğuna maske olarak sunan bu iki şahsiyetsizin şahsiyetsiz yaklaşımları pişmaniye üreticileri olarak yalnız bizi değil bu kentte yaşayan, bu kent ve insanı ile dostluğu olan ve daha ötesi geçerken uğrayanı bile en hafif tabiri ile üzmüştür.

Bu mesnetsiz ve insani ölçülerde olmayan ithamların sahiplerini karaladıkları, aşağıladıkları şehrin tüm insanları adına adalet önünde hesap vermeleri için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu şehir yolda kalmışın yoldaşı, barınağı olmayanın sığınağı, aç kalmışın bir tas ikram edenidir. Bu şehir bırakın insanını hiçbir canlısına zulüm etmeyen ve ekmeğini bölüşenlerin şehridir.

Bu şehir tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyen, misafirini geldiğine pişman olma diye pişmaniyesini ikram eden nezaket sahibi erdemli insanların şehridir.

Bu şehrin insanları, diğer şehir ya da dünyanın neresinde olursa olsun yaşayanlar gibi ticaret yapan ve bunun içinde en önemli markası olan pişmaniye ile kendini ifade edenlerin şehridir.

Bu şehrin insanı cebinde parası olmayanı da hisseden, akşam evine rızık götürme telaşında iken bile bu benden olsun, ikramımız olsun diyen yiğitlerin şehridir.

Ey zihniyeti bozuk, kaostan beslenen, düşüncesi kirli kendini bilmezler, bir şehri ve markasını kirletmeye, dil uzatmaya nasıl cüret edersiniz, bu şehir kabadayılık yapmaz ama sizin gibi zihniyeti bozuklara da hakkını yedirmez, hak ettiğiniz dilden konuşur, o dilde adaletin dilidir ve sizin ile adalet önünde pişman olacağınız günler için mücadele edeceğiz.

Bu kent insanlarını kentine ve pişmaniyesine sahip çıkmaya, Pişmaniyeciler Derneği olarak şikâyet başvurusunda bulunacağımız zaman yanımızda olmaya ve bu hadsizlere haddini medeni bir şekilde bildirmeye davet ediyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

21.03.2022 Pazartesi günü saat 16.00 da adliye önünde suç duyurusu ve açıklamamız olacaktır, kentin tüm değerlerini, kendini kente ait hisseden ve bu konuda rahatsızlığını gelerek dile getirecek olan herkesi bu suç duyurusunu bulunmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica