Genel

Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe Krize 4 maddelik formül önerdi

Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe Krize 4 maddelik formül önerdi Reçete belli; Amerikayı yeniden keşfetmeyeceğiz. Bütün orduları dağıtılmış, hazinesi sıfırlamış ve ülkenin dört bir tarafı işgale uğramış bir ülkeyi küllerinden yeniden şahlandıran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de belirttiği üzere… Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe Krize 4 maddelik formül önerdi detaylar haberimizde…

Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe Krize 4 maddelik formül önerdi

“Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin en önemli sebeplerinden birisi de süper bir gücün emperyalist küstahlığı ile saldırısı olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Peki çıkış noktası ne olacak? Bu krizden nasıl kurtulacağız? Reçete belli, Amerikayı yeniden keşfetmeyeceğiz. Bütün orduları dağıtılmış, hazinesi sıfırlamış ve ülkenin dört bir tarafı işgale uğramış bir ülkeyi küllerinden yeniden şahlandıran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de belirttiği üzere;

“Egemenlik ortaklık kabul etmez”

‘Egemenlik hiçbir mana hiçbir şekil ve hiçbir renkte ve işarette ortaklık kabul etmez’ diyerek yolumuza devam edeceğiz.

“Stratejik ortaklığa anlaşmaları iptal ederek son vermek”

Tam bağımsız ülke şiarıyla hareket ederek bütün kurum ve kuruluşları cumhuriyetin ilk ayarlarına geri çevireceğiz. ABD ile var olan bütün anlaşmaları iptal ederek stratejik ortaklığı sona erdireceğiz.

“Devlette tasarruf ve işlemlerde şeffaflık”

Kısa vadede yapısal reformları gerçekleştirerek merkez bankasını bağımsız ve özerk, kamu ihale yasasını şeffaf, denetlenebilir hale getirerek piyasaya güven vereceğiz. Devletteki şatafatı sona erdirip lüks kamu harcamalarını kısacağız, yurtdışına para kaçıran sözde vatanseverlerin paralarını geri getirmesini sağlayacağız.

Orta vadede ise her zaman ısrarla söylediğimiz gibi; ülke içinde toplumsal barışı sağlayarak;

Baro başkanının önerdiği 4 madde başlığı…

1) Hukuk reformunu gerçekleştirerek hukuk güvenliğini ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmak
2) Eksiksiz demokrasiyi gerçekleştirmek
3) Bilimsel, akılcı eğitim sistemini yeniden kurarak beyin göçünü önlemek
4) Üretim ekonomisine geçerek katma değeri yüksek ürünleri üretmek

Bütün bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde işte o zaman dünyada gerçekten sözü geçen ve dünyaya yön veren bir ülke olacağımız gibi bu tür emperyal saldırılardan da etkilenmeyiz. Aksi durumu düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica