Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Kocaeli’de Bir İlk: “Karavan Tanıtım Günleri”

Kocaeli’de Bir İlk: “Karavan Tanıtım Günleri”

31Kocaeli Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) turizm ve doğa sporlarını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla “Karavan Tanıtım Günleri” düzenliyor. 4 gün boyunca düzenlenecek tanıtım günlerinde vatandaşlar istediği karavanı satın alabilecek- akarhaber

Karavan günleri başlayacak
Karavan günleri hazırlık aşaması

 

Kocaeli Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 2-5 Kasım tarihlerinde Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri düzenleyecek. 4 gün boyunca sergilenecek karavanlar, vatandaşlar tarafından satın alınabilecek.

Tanıtım günleri hakkında bilgi veren Kocaeli (MÜSİAD) Başkanı İsmail Uslu, şu ifadeleri kullandı:

Karavan günleri
Karavan günleri

“2-5 Kasım tarihlerinde, İnterteks Açık Fuar Alanı’nda Karavan, Doğu Marmara Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri düzenleyeceğiz. Doğu Marmara bölgesi, karavan üretiminde Türkiye’nin merkezi gibi. Onlarca firma üretim yaparak milyonlarca dolar ihracat yapıyor. Bu etkinlik sektörün daha fazla üretim yapmasına ve ihracat yapmasına katkıda bulunacak. Büyükşehir belediyesinin yeni yapılacak modern fuar alanı ile Kocaeli birçok fuarın düzenleneceği merkez haline gelebilir. Biz Kocaeli MÜSİAD olarak tüm fuarlara destek olacağız. Fuarlar bölgenin turizmine ve gelişmesine çok büyük katkı sağlıyor. Kocaeli, Marmara’nın her tarafından kısa sürede ulaşılan, İstanbul-Ankara ekseninde kavşak şehir. Kocaeli sanayi şehri olmasının yanında, aynı zamanda doğası ve coğrafi güzelliği ile de turizm şehri. Yüzbinlerce yerli yabancı turist, tatilini Kocaeli’de geçiriyor” dedi.

“2025 yılında açılması planlanan proje ile Kocaeli, onlarca fuarın düzenlendiği şehir olacak”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yaptığı projelerden bahseden Başkan Uslu konuşmasına şu şekilde devam etti:

Karavan günleri başlayacak - tanıtım
Karavan günleri başlayacak – tanıtım

“Başkan Büyükakın göreve geldiği günden başlayarak, şehri bambaşka hale getirecek dev projeleri hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Örneğin Körfez Denizi Dip Çamuru Temizliği projesi sadece Türkiye’nin değil, dünyada yankılandı. Milyonlarca metreküp çamurun denizden atılması ile Kocaeli Körfezi Marmara’nın gözde mekanlarından birisi haline gelecek. Başkan Büyükakın’ın son projesi ise Kocaelilerin bir uçtan diğer uca ulaşımını sağlayacak, en önemlisi Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nı canlandıracak metro projesi. Yeni onaylanan proje ile ileriki yıllarda doğacak trafik sorununa şimdiden önlem alınmış oluyor. Başkan Büyükakın’ın Kocaeli’yi turizm ve fuar şehri haline de getirmek istiyor. Bu hayalini gerçekleştirmek için havalimanına yakın bölgede fuar kompleksi projesine başladı. 300 bin metrekare genişliğindeki arazide, kapalı açık fuar alanları, kongre merkezi, otel ve alışveriş merkezi yer alacak. 2025 yılında açılması planlanan proje ile Kocaeli, onlarca fuarın düzenlendiği şehir olacak.

“Bölgemiz karavan üreticilerinin merkezi konumunda”

MÜSİAD Kocaeli olarak, üyemiz Şener Meral’i fuar firması kurması için teşvik ettik. Şener, Kartepe Group Fuarcılık AŞ.’yi kurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Kocaeli MÜSİAD olarak birlikte ilk etkinliğimiz 2-5 Kasım tarihlerinde Kocaeli İnterteks Fuar alanında gerçekleştireceğiz. Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri etkinliğimize 30 firma katılıyor. Bunların 15’i Kocaeli firması. 8’i Sakarya geri kalanı da farklı şehirlerden. Bölgemiz karavan üreticilerinin merkezi konumunda. En iyi üreticiler bizim şehrimizde. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında yapacağımız fuarlar ile Kocaeli’ndeki bu sektörü tanıtmak istiyoruz. Bölge firmalarının katılımı ile düzenlenecek Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri’ne tüm halkımızı davet ediyorum. En iyi ve en güvenilir firmalardan, en yeni modellerden karavanlarını gönül rahatlığıyla seçebilir ve satın alabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica