Raporlar

Kocaeli’nin problemlerini çözüme ulaşana kadar Meclis’ten takip edeceğiz

Kocaeli’nin problemlerini çözüme ulaşana kadar Meclis’ten takip edeceğiz

YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de yaptığı basın toplantısıyla Kocaeli’nin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Kocaeli’de bir takım incelemelerde bulunan Gergerlioğlu, tespit ettiği problemleri sıralayarak çözüm istedi.- akarhaber

Müdahil olmasak konu çözülmeyecekti

Kocaeli’nin sorunlarını meclisten dile getirdiğini ve soru önergeleriyle sorunları çözüme kavuşturduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Doğalgaz firması olan İzgaz’dan size bir fatura geliyor neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz! 50 bin 500 liralık doğalgaz faturası gelmiş! Adam demiş: “Ne 50.000’i ne hali ben böyle bir doğalgaz kullanmadım.” sonra haberler çıktı bizde bakanlığa sonra önergesi verdik en sonunda ne çıktı ortaya biliyor musunuz? 50 bin 500 değil 552 liraymış! Yani bu kadar özensizce işler yapılan kurumlar var ülkede. İzgaz bunu yapmış, biz müdahil olmasak bu konu çözülmeyecekti. Biz vatandaşımızın yardımına koşarak bu meseleyi de hallettik.” ifadelerini kullandı.

Cedit mahallesinde toz sorunu

İzmit/Cedit’teki kentsel dönüşüm çalışmalarının son halini gidip yerinde incelediğini aktaran Gergerlioğlu, “Cedit Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm olayı var. 2021’de bitmesi gerekiyordu 2016’da başlamıştı ve halen bitmemiş durumda. Daha da çok uzun yıllar sürecek gibi firma ağırdan alıyor ve iş güvenliği ilkelerine aykırı bir şekilde çalışıyor. Toz kalkıyor ve çevre halkı bundan çok rahatsız oluyor. Özellikle Erenler halkı çok rahatsız oluyor. Biz bu inşaatın bir an evvel bitmesi ve firmanın doğru düzgün çalışması gerektiğini söylüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de denetimi doğru yapması gerekiyor. Konuyu takip ettiğimizi söylüyoruz. Konuyla ilgili Erenler Mahallesi Muhtarı İhsan Sarı bey ile de görüştük. Cedit Mahallesi Muhtarı ile de görüştük, sürecin gidişatı hakkında bilgi verdi.” şeklinde konuştu.

Limanlar Körfez trafiğini alt-üst ediyor

Körfez limanlarının büyük trafik sorunu oluşturduğunu ifade eden Gergerlioğlu, “Dubai Port ve Oyak Port Limanı bir arada! Giriş kapıları da bir arada ve inanılmaz bir trafik sıkıntısı oluşturmuş durumda. Kamyonlar, tırlar girip çıkıyor ve o arada sivil araçlar büyük tehlikeler yaşıyor. Körfez’in bütün kıyıları limana çevriliyor. Önüne gelen kıyıları gasp ediyor, limana çeviriyor. Körfez kıyıları yaşanmaz bir hale geliyor. Derince’de, Körfez’de her yerde maalesef bir kıyı yağması var her tarafa liman yapılıyor tehlikeli maddeler dolduruluyor. İzmit’te korkunç patlamalar olabilir. Toprak Mahsulleri Ofisi patlaması oldu. Allah korusun bu hoyrat ve açgözlü saldırılardan sonra da limanlarda yeni patlamalar olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Bir an evvel bitmeli

Gebze Darıca metro hattının bir türlü bitirilemediğini söyleyen Gergerlioğlu, Defalarca Sayın Bakan’a sormuştum “Bitecek edecek.” diye bize cevaplar verdi. Söylediği tarihler tutmadı. O tarihler geçti gitti Gebze Darıca metro hattı bitmedi. Gençler artık aralarında espri yapıyorlarmış; “Aşkımız Gebze Darıca metro hattı gibi olsun. Hiç bitmesin.” diye çünkü yıllardır devam ediyor ve bitmiyor. Gençlerin de diline düşmüş. Düşünün hal bu ülkede. Biz konuyla ilgili Darıca Abdi İpekçi Mahallesi’nden Muhtar İsmail Aydın bey ile de görüştük bize bilgiler verdi. Ulaştırma bakanlığına çağrımızı tekrarlıyoruz. Bir an evvel bitirin.” İfadelerini kullandı.

Engelli vatandaşların çok sorunu var!

Abdi İpekçi mahallesi muhtarlığı önünde hava almak için engelli araçlarıyla bölgeye gelen engelli vatandaşlarla görüştüğünü söyleyen Gergerlioğlu, “Çok sorunları var engelli vatandaşlarımızın en başta sarf malzemesi sorunu geliyor. Sarf malzemelerinin her geçen gün daha çok masrafının çıktığını, devlet tarafından ödemesinin kısıldığını ve kendilerine yük bindiğini söylüyorlar. İdrar sondası ve diğer saf malzemelerinin bu denli pahalı ve ödeme kısıtlılığı içinde olmasından çok rahatsızlar. Engelli arkadaşlarımız engelli araçlarını alamadıklarını bu konuda 450 binden 1 milyon 50 Bin TL’ye paranın çıktığını fakat o paraya da doğru düzgün bir araba bulamadıklarını söylüyorlar. Biz bu konuları çok gündem etmiştik korkunç bir enflasyon var. Bu para miktarları yükseltilmeli diye düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Dilovası Devlet Hastanesinde eksikler giderilmeli

Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz’ı ziyaret ettiklerini söyleyen Gergerlioğlu, “Dilovası Devlet Hastanesi’nde önemli sağlık sıkıntıları var maalesef. Sağlık Bakanlığı’ndan kaynaklı başhekim de kendi hekimleriyle beraber zorlu bir görev yapmaya çalışıyor. Ancak hem pratisyen hekim eksikliği var hem kadın doğumcu doğum izninde olduğu için doktor yok. Kadın Doğum Polikliniği çalışmıyor, servisleri çalışmıyor. Yine göz doktoru yok, dışarıdan bir gün geliyor onun da bir anlamı yok. Kulak burun boğaz doktoru yok dışarıdan bir gün geliyor, birçok yokluklarla bu hastane var. Tabii böyle doktoru da çok fazla olmayınca insanlar da hastaneden ümidini kesip doğru düzgün hastaneye gitmiyor ve yatan hasta sayısı da çok düşüyor. Yani Dilovası halkının adeta ümidini kestiği bir hastane haline gelmeye başlamış Dilovası Devlet Hastanesi. Biz eleştiriyoruz ama olması gerekenleri söylüyoruz. Bir an evvel pratisyen hekim artırımı yapılmalı dışarıdan taşımalı pratisyen gelmemeli. Önemli uzmanlıklara yeni uzman doktorlar atanmalı ve hastane canlandırılmalı. Körfez, Dilovası ve Derince’de kadın doğum uzmanı yok. Yani AK Parti İl Başkanı’nın Özel Hastanesinin olduğu bir yerde yüzbinlerce kişiye hitap eden bölgelerde bir kadın doğum uzmanının olmaması düşündürücü ve herkesin aklına gelen soru apaçık ortada! İl başkanının özel hastanesi olduğu için mi bu kadın doğum uzmanları yüz binlerce kişinin yaşadığı yerlerde yok diye soruyoruz! Bu büyük bir insafsızlıktır eğer böyle ise bir an evvel bu konuda adımların atılması gerektiğini Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne hatırlatıyorum.” dedi.

Kaymakam ilçenin sorununu konuşmaktan kaçıyor

Dilovası’nda uyuşturucu ile ilgili bir açıklama yaptıklarını belirten Gergerlioğlu, “Dilovası’ndaki uyuşturucu meselesinin çok önemli boyutlara ulaştığını söyledik. Kaymakam ile de görüşerek ortak bir çalışma teklif edecektik fakat Sayın Kaymakam bizden köşe bucak kaçıyor, telefonlarımıza çıkmıyor. Bu üzücü ve komik bir durum. Yani bu ülkenin milletvekilinden kaçan bir Kaymakam, beni Twitter’da engellemeye çalışan bir Kocaeli Valisi var. Ya siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ya? Allah aşkına yani iyi misiniz? Milletten mi kaçmaya çalışıyorsunuz? Milletin vekilinden mi kaçmaya çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil yaptıklarınızı.” dedi.

Baskılarımızın sonucu olduğunu düşünüyoruz

İzmit Carrefour otoparkında yüzlerce sıfır aracın park edilmesini defalarca gündeme getirdiği için arabaların oradan kaldırıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Ne oldu? Ne bitti? Ne Valilik ne başka birisi bir açıklama yapmadı. Ülkenin hali bu, biraz paranız varsa korunuyorsunuz. Hiç kimse hakkınızda bir açıklama yapmıyor. Birileri paraları götürüyor. Ülkenin hali bu ama biz bu durumu yakından tespit ettik. Baskı yaptık sanırım en sonunda burayı boşaltmak zorunda kaldılar. Baskılarımızın sonucu olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlkel yöntemlerle yolculuk yapılıyor

İzmit’te sefer yapan bir halk otobüsünün fotoğrafını gösteren Gergerlioğlu, “Vatandaşlar fotoğrafını çekmiş. O kadar pis koltuklara oturmak istemiyoruz. Üzerine yanımızda taşıdığımız ve üzerine oturabileceğimiz eşyaları sererek yolculuk yapıyoruz. İlkel yöntemlerle yolculuk yapıyoruz diyorlar. Batı Terminali ile Yeşilova arasında hizmet veren hat 71’i kullanan vatandaşların şikayetleri bunlar. Bir Kocaeli Milletvekili olarak bütün bu yerel sorunları yakından takip ediyorum ve çözüm bekliyorum.” dedi.

Marmara Denizi’nin oksijen seviyesi azalıyor

Marmara Denizi’nde sıcaklık artarken oksijen seviyesinin azaldığını belirten Gergerlioğlu, Kocaeli Milletvekili olarak Körfez’de deniz kirliliğinin azalması ve kirliliğin giderilmesi için tüm ciddi çalışmaların yoğun bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Acil önlem gerekiyor

Kocaeli İzmit Kuruçeşme’de Otoban ve D-100 ayrım yerinin son derece yanlış bir şekilde yapılmış olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, bu yol yapıldığında ilk kazayı Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı’nın geçirdiğini ve bu konunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bilirkişi raporu ne zaman açıklanacak?

Derince Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki patlama yerini tekrar ziyaret ettiklerini söyleyen Gergerlioğlu, “Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki patlama ile ilgili bilirkişi raporunu halen açıklanmamasını eleştirdik. Bu rapor bir an evvel açıklanmalı önemli hatalar olduğunu tahmin ediyoruz. Biz bilirkişi raporu üzerinden konuşmak istiyoruz ama rapor bir türlü açıklanmıyor. TMO’yu da gezdim hala buğdaylar ortalıkta çok büyük bir milli servet kaybı var ve halen TMO çalışmıyor. 2 yıla yakın da çalışmayacak gibi duruyor. Bu denli büyük zararı yol açanlar hakkında da idari ve adli işlemler yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Her şey var uçuş yok!

Kocaeli’de bir havaalanı olduğunu ve yıllardır tarifeli uçuş yapılmadığını söyleyen Gergerlioğlu, “1999’larda yapılırken yapımı durdurulan 2011’de açılan ama bir müddet sonra hizmetten alıkonan bir havaalanı burası. Cengiz Topel Havaalanı 2023 yılında içinde personeli ve alet edevatının hepsi olmasına rağmen hizmet veremiyor. Olacak bir iş değil. Böyle skandallar ülkenin başka yerlerinde de görünüyor ama kabul edilecek bir durum değil.” dedi.

Kocaeli’de bir ayda 9 işçi yaşamını yitirdi

Kocaeli’nin iş cinayetlerinde Türkiye’de 1. Sırada yer aldığını söyleyen Gergerlioğlu, “İstatistiklere göre İstanbul ve Bursa’dan sonra 3. Sırada ama nüfus yoğunluğuna baktığımız zaman, nüfusa oranladığımız zaman iş cinayetleri açısından Kocaeli Türkiye’de 1. sırada. Bu korkunç bir durum binlerce sanayi tesisinin olduğu bir ilde Valilik ve Çalışma Bakanlığı’nın son derece duyarsız olduğunu defalarca söyledik. Gereken önlemler alınmıyor ve bu önlemlerin alınmamasından dolayı da son bir ay içinde Kocaeli’de 9 işçi hayatını kaybetti. Nüfusu oranladığımızda Türkiye’de 1. durumdayız utanç verici bir hal. Kocaeli’yi bu hale düşürenlerin utanması gerekiyor. ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica