Raporlar

Korkmazcan: “Garo Paylan’ın Girişimi Terör Saldırısıdır”

Korkmazcan: “Garo Paylan’ın Girişimi Terör Saldırısıdır”

PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, TBMM’ye bir kanun teklifi sunarak TBMM’nin Ermeni soykırımı yalanını kabul etmesini savundu, sözde mağdurlar ve aile üyelerine vatandaşlık verilmesini talep etti

Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Talat Paşa Komitesi Başkanı Hasan Korkmazcan açıklama yaptı. Korkmazcan, Garo Paylan’ın girişimini ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in AİHM’de kazandığı zaferi hatırlatan Korkmazcan, “Doğu Perinçek-İsviçre davasında verilen karar, Türkiye’ye yönelik sözde soykırım suçlamalarının bir nefret suçu girişimi olarak nitelenmesine yöneliktir. Yasama organımız bu yargı kararının da gösterdiği gibi bir nefret suçunun zemini olarak kullanılamaz” dedi.

“EMPERYALİSTLERİN VE İŞBİRLİKÇİLERİN HEZEYANLARI DEVAM ETMEKTEDİR”

TBMM’nin bu kanun teklifini işleme koymaması gerektiğini vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Korkmazcan şunları söyledi:

“TBMM’nin kuruluşu dünya tarihinde bağımsız ve özgür yaşama bilincine sahip olan milletlerin direncini bir tarih anıtı haline getiren milli kararlılığımızdır. Bu kararlılık son yüzyıllar boyunca insanlığı köleleştirmeye çalışan emperyalist güçlere indirilen en ağır darbedir. 20. yüzyıl boyunca bağımsızlığına kavuşan birçok millet için başta TBMM’nin ilk başkanı, Türk ordusunun Başkomutanı Mustafa Kemal olmak üzere Kuvayi Milliye kahramanları engin bir ilham kaynağı olmuşlardır. Bu sebeple fırsat buldukça emperyalistler ve onların maşa olarak kullandığı kimliksiz işbirlikçiler, Kuvayi Milliye hareketi ve onun temelinde yer alan 1. Dünya savaşının kahramanı Talat Paşa, Enver Paşa gibi simge isimleri hedef almayı sürdürmüşlerdir. Emperyalistlerin bu saldırıları ve kullandıkları paralı işbirlikçilerin hezeyanları devam etmektedir.”

“ÖNERİ İŞLEME KONULAMAZ”

TBMM’nin terör faaliyetlerine alet edilemeyeceğini vurgulayan Korkmazcan, “Kapatılma aşamasındaki HDP, PKK’nın ABD tarafından sahaya sürülen piyonları etkisizleştirildikçe akıl, vicdan, hukuk düzleminden tamamen kopmaktadırlar. HDP’ye verilmiş olan son görev her türlü ahlak dışı yöntemi kullanarak Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne saldırmaktır. TBMM’ye verilen kanun teklifi tamamen bir terör saldırısıdır. TBMM Başkanlığının böyle bir öneriyi işleme koyma yetkisi yoktur. Bir terör faaliyetine TBMM alet edilemez. ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelttiği psikolojik savaş saldırılarının ortadan kaldırılması için TBMM Başkanlığının öncü olması gerekmektedir. TBMM, Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve iç tüzük kurallarına göre hareket etmekle yükümlüdür. Herhangi bir terör, terör faaliyeti, psikolojik savaş eylemine göz yumulamaz” dedi.

“AİHM, MECLİSLERİN YETKİSİZLİĞİNİ TESCİLLEDİ”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in AİHM’de kazandığı zaferi hatırlatan Korkmazcan, “TBMM hukukun bu alanda verdiği kararı da dikkate almak sorundadır. Bu karar AİHM’de bağlayıcı olarak ve yetkili yargı makamları dışında bütün kurumların yetkisizliğini tescil ederek verilmiştir. Doğu Perinçek-İsviçre davasında verilen karar, Türkiye’ye yönelik sözde soykırım suçlamalarının bir nefret suçu girişimi olarak nitelenmesine yöneliktir. Yasama organımız bu yargı kararının da gösterdiği gibi bir nefret suçunun zemini olarak kullanılamaz. Meclis yönetimi, konusu suç ve yeni bir suç girişimi olan yasadışı bir işleme hangi şekil altında ortaya konulursa konulsun araç olamaz. Bu arada yürütme organına da önemli bir görev düşmektedir. Geçen yıl sözde Ermeni soykırımını tanıyan ABD Başkanlığı bu kararı geri almadıkça, ABD’nin tavrının düşmanca, terör destekçiliği, ülke ve millet bütünlüğüne saldırı amaçlı olduğunu muhataplarına tebliğ etmektir” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica