Genel

Kuş: “Kadın varlığı ulusun bin bir noktadan temelidir”

Kuş: “Kadın varlığı ulusun bin bir noktadan temelidir” … Kuş; “Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birinci rol oynayan Türk toplumunda Türk kadınına çok önem vermiştir” dedi. detaylar haberimizde…

Kuş: “Kadın varlığı ulusun bin bir noktadan temelidir”

Genç Parti Kaynarca İlçe Başkanı Fahri Kuş, ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında “Erkeklere ilk öğüdü, ilk eğitimi veren ve onun üzerinde ilk analık egemenliğini ve etkisini kuran, kadındır” mesajı veren Genç Parti Kaynarca İlçe Başkanı Fahri Kuş; “Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Fahri Kuş; “5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birinci rol oynayan Türk toplumunda Türk kadınına çok önem vermiştir. Özellikle hukuk alanında kadınlara geniş haklar tanınmıştır.

Bu vesileyle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica