Siyaset

Kuvayı Milliyeyi özdeşleştirmek gayri milli olduğunuzun delilidir

Kuvayı Milliyeyi özdeşleştirmek gayri milli olduğunuzun delilidir Kuvayı CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “AK Parti Genel Başkanının derhal tarihimiz ve şehitlerimizden özür dilemesi gerekir. Bu benzetmeyi yaparak Kurtuluş Savaşı şehitlerine, Kuvayı Milliye şehitlerine hakaret etmiştir. Özür dilemesi gerekir” dedi. Kuvayı Milliyeyi özdeşleştirmek gayri milli olduğunuzun delilidir detaylar haberimizde…

Kuvayı Milliyeyi özdeşleştirmek gayri milli olduğunuzun delilidir

Tezcan Basın toplantısı düzenledi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK sonrası parti binasında basın toplantısı düzenledi. Bülent Tezcan, Türkiye’de herkesimin iktidar tarafından iki şeye zorlandığını savunarak şunları söyledi: “Bugün MYK’nın son olağan toplantısını yaptık. İnşallah kurultayımıza kadar bir olağanüstü toplantı yapma ihtiyacı hissetmeyiz.”

“Tek adam rejimine teslim olacaksın diyorlar”

“Öyle olağanüstü günlerden geçiyoruz ki Türkiye’de kimse kendisinin bir saat sonra ne olacağının garanti altında olmadığı bir süreçte hissediyor. Bugün Türkiye’de bir şeye daha doğrusu iki şeye zorlanıyoruz, millet, halk, muhalefet olarak. Bir tercihe zorlanıyoruz iktidar tarafından. Diyorlar ki terör mü faşizm mi? İkisinden birini tercih edeceksin diyorlar. Ya teröre teslim olacaksın yada terörle mücadele ediyorsan faşizme, tek adam rejimine teslim olacaksın diyorlar. Bunu reddediyor, ikisine de hayır diyoruz.”

“Çıldırmış bir iktidar istemiyoruz”

“Bize bu deli gömleğini giydirmenize fırsat vermiyoruz, bu gömleği yırtıp atacağız. Teröre de faşizme de hayır diyoruz. Demokratik, özgür bir Türkiye istiyoruz. Herkesin özgürce düşündüğü, düşündüğünü özgürce söylediği bir Türkiye istiyoruz. İktidarın hoşuna gitmeyen düşünceleri var diye kimsenin hoşlanmadığı bir ülke istemiyoruz. Çıldırmış bir iktidar istemiyoruz. Farklı bir sese farklı bir dile karşı tahammülsüz çılgınca saldıran bir iktidar istemiyoruz. Toplum artık sıkıştı, huzur istiyor.”

“Misliyle o dili size iade edeceğiz”

“Son haftadaki hakim olan dile bakar mısınız? Cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmiş AK Parti Genel Başkanı ağzından çıkan ‘ulan’lı bir dille ‘ulan kimsin sen’ diyerek tepeden sopa gösteren ve toplumu korkutmayı planlayan bir iktidar var. Misliyle o dili size iade edeceğiz. Sizin küstahlığınızdan 10 kat büyük cesaretle size direneceğiz. Halkı korkutmanıza fırsat vermeyeceğiz.”

“AK Parti Genel Başkanının derhal tarihimiz ve şehitlerimizden özür dilemesi gerekir”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ÖSO’yu Kuva-yı Milliye ile özdeşleştirdiğini savunan Bülent Tezcan şu görüşleri savundu: “Kuva-yı Milliye ile ÖSO’yu bir görüyorlar. Bu ne saygısızlıktır, hadsizliktir, edepsizliktir. Kuva-yı Milliye’ye hakaret etme hakkını size kim veriyor. Bu ülkede mazlum halkın kendi içinden çıkmış kararlı gücüne dayanan en şerefli tarihimizin bir özetidir. Nereden geldiği belli olmayan, nereye gideceği belli olmayan güçlerin toplamı değildir Kuva-yı Milliye. Kuva-yı Milliye hareketini böyle bir hareketle özdeşleştirmek sizin gayri milli olduğunuz ikrarı ve delilidir. Tam da milli bir hareketi itibarsızlaştırma, gayri milli oluşunuzun ikrarı ve delilidir. AK Parti Genel Başkanının derhal tarihimiz ve şehitlerimizden özür dilemesi gerekir. Bu benzetmeyi yaparak Kurtuluş Savaşı şehitlerine, Kuva-yı Milliye şehitlerine hakaret etmiştir. Özür dilemesi gerekir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica