Genel

Lastik-iş Sendikası Abdullah Karacan’ı Anacak

Lastik-iş Sendikası Abdullah Karacan’ı Anacak … “İki yıl önce Sakarya sınırları içinde kurulu bulunan bir fabrikada uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Onursal Genel Başkan Abdullah Karacan’ı etkinliklerle anacak…” detaylar haberimizde…

Lastik-iş Sendikası Abdullah Karacan’ı Anacak

“Lastik-İş Sendikası: “Sendikamızın Onursal Genel Başkanlarından büyük işçi önderi Abdullah Karacan’ı ölümünün 2’nci yılında anıyoruz”

Lastik-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan’ı ölümünün 2’nci yılında da anacak.

İki yıl önce Sakarya sınırları içinde kurulu bulunan bir fabrikada uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Onursal Genel Başkan Abdullah Karacan’ı etkinliklerle anacak.

Lastik-İş Genel Merkezi tarafından Genel Başkan Alaattin Sarı imzasıyla yapılan anma davetiyesinde şu ifadelere yer verildi:

“Yaşamını işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesine adayan ve bu uğurda can veren, sendikamıza unutulmaz eserler ve anılar bırakan, işçi sınıfının göz bebeği sendikamızın Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan’ı ölümünün 2’nci yıldönümünde saygıyla anmak için toplanıyoruz.”

Onursal Genel Başkan Abdullah Karacan 13 Kasım 2020 tarihinde Cuma günü saat 11.00’da Bağçeşme Mezarlığında kabri başında anılacaktır.

Bizde Net Medya Gurup ve Akar Haber ailesi olarak sendikamız Lastik-İş’in Onursal Genel Başkanı önder sendikacı Abdullah Karacan’a bir kez daha Allahtan rahmet, ailesine ve Lastik-İş ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Abdullah Karacan Kimdir?

Abdullah Karacan 1961 yılında Kocaeli İzmit’te dünyaya geldi. İzmit’in Baç mevkiinde geçen ilk gençlik yıllarından itibaren doğal önderlik özellikleriyle arkadaşları arasında öne çıktı. Meslek Lisesini bitirdikten ve askerlik görevini tamamladıktan sonra 1984 tarihinde Goodyear İzmit fabrikasında işe başladı. 1995 yılında Lastik-İş Sendikasının Kocaeli Şube Yönetimine seçildi. 1999 yılında Genel Merkez Yönetimine aday olan Abdullah Karacan Lastik-İş Sendikasının Genel Sekreterliğine seçildi. Lastik-İş bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin kadrolu işçi olmasını sağlayarak tarihte yerini sağlamlaştırdı. Lastik-İş’in onursal efsane genel başkanı Rıza Kuas’ın bıraktığı ilkeler doğrultusunda kendisine mücadele yolu çizdi. 2002 yılının Ocak ayında yapılan Genel Kurul’da Abdullah Karacan Lastik-İş Sendikasının Genel Başkanı seçildi. 13 Kasım 2018 tarihinde kurulan bir kumpasla uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirinceye kadar genel başkanlığını sürdürdü. lastik-İş Sendikası Genel Başkanı olarak yaşama veda etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica