Raporlar

Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta görkemli törenle açıldı

Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta görkemli törenle açıldı

İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, kente yeni vizyon katacak İzmit Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta’nın açılışı görkemli bir törenle yapıldı

Lavanta Parkında Mis Kokulu Lavantalar
Lavanta Parkında Mis Kokulu Lavantalar

İzmitliler cıvıl cıvıl yeni sosyal alanlarına kavuştu

İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, kente yeni değer ve yeni bir nefes alanı olacak İzmit Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta açıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışta vatandaşlar fotoğraf çekme alanlarında, yeşil alanlarda, çocuk oyun alanında oldukça eğlenceli vakit geçirdiler. Protokol üyeleri konuşmaların ardından açılış kurdelesini kestikten sonra İzmit Lavanta Parkını ve Gülümse Kafe Lavantayı gezdiler.

YOĞUN KATILIM

Başkan Hürriyet ve Uysal bir arada
Başkan Hürriyet ve Uysal bir arada

İzmitlilere yeni bir sosyalleşme alanı olarak kazandırılan tesisin açılışına ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, CHP Partisi Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Dünya, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkan Vekili Ayşegül Babacan, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, Geçmiş Dönem Milletvekillerinden Hikmet Erenkaya, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İKM Başkanı Murat Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“FATMA HANIM VATANDAŞIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal açılışta yaptığı konuşmada, “Bu güzel günde aranızda olmaktan mutluyum. Güzel ve hayırlı bir başlangıç için buradayız. Dünya değişiyor, gelişiyor. Şehirler yarışıyor artık. Türkiye’nin kıt kanaat imkanlarla üretimine katkı sunan kent Kocaeli’deyiz. İnsan yoğunluğunun en yüksek olduğu noktada başkanımız hizmet yapıyor. TBMM bir milletvekili kaybetti ama Kocaelimiz fedakar bir başkan kazandı. Milletvekiliyle meclis kürsüsünden vatandaşın sorunlarını dile getirdi Fatma Hanım.

“TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Bugün de icracı bir isim olarak çalışmalara imza atıyor. Birileri hayat alanlarımızı daraltmaya çalışsa da hukukun önemini daha fazla idrak ediyoruz. Biz refah üreten bir Türkiye’yi daha fazla inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bölen anlayışlara inat, tüm insanları eşit gören çağdaş bir anlayışla, demokratik anlayışla bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

“DAHA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAKTIR”

Uzun bir zaman yok. Yarınlarda Cumhuriyetin bu dönemini buhran döneminden çıkış olarak adlandıracağız. Biz bu tarihi mücadelenin içerisinde olmaktan mutluyum. İnsanımızın nefes alabilmesi adına oluşturulan bu mekanların hayırlı olmasını diliyorum. Kocaelimizde, İzmit’imizde Fatma başkanımızın daha büyük projede imza atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İZMİT DEYİNCE AKLA SANAYİ GELMEMELİ”

Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta görkemli törenle açıldı
Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta görkemli törenle açıldı

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Güzel İzmitimiz doğasıyla, havasıyla çok güzel bir şehir. Bu güzellikleriyle görülmesi gereken bir yer ama ne yazık ki yıllar içerisinde sanayiden dolayı geri planda kaldı. Maalesef yaşam alanları çok daraldı. Göreve geldiğimizde akıllara sadece sanayi gelmemeli. İnsanlar bu şehirden gri bir şehir diye bahsetmemeli. İnsanlar hafta sonu planlarını İzmit dışında yapmamalı. İyi ki İzmit’teyim demeli.

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Bizler göreve geldiğimizden beri bunun için çalışıyoruz. Halkımız yeni yaşam alanlarına kavuşsun diye sosyal belediyecilik anlayışıyla çaba gösteriyoruz. Gülümse Kafemizi Kocaeli’de duymayan kalmadı. Yakında Malta Mahallemizde aynı anlayışta benzer bir tesisi o bölgeye kazandırıyoruz. Şimdi de Lavanta Parkı ve Gülümse Kafe Lavanta’yı İzmit’e kazandırmaktan mutlu ve gururluyuz.

“MÜTHİŞ BİR KOMPLEKS ALAN”

Burası halkımızın yeni uğrak noktası olacak. Yeşilin maviyle buluşurken lavantaların dans ettiği güzel bir yaşam alanı burası. İnsanlar burada sosyalleşebilecek. Yeşil alanlarıyla, çocuk oyun alanlarıyla Lavanta Parkımız cazibe merkezi haline gelecek. Halkımızın bu tesisi çok seveceğini biliyoruz. Yaşam Bahçesi Projemize entegre olarak kurduğumuz bu park müthiş bir kompleks alan olacak.

“DEĞERLENEN BİR BÖLGE”

Bu bölge değerlenen bir bölge. Buraya da değer katacak bu tesis. Sanatsal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra insanlarımız cemiyetlerini de burada yapabilecek. Lavanta Parkımız ve Gülümse Kafe Lavanta İzmit’e hayırlı olsun. Emekçi arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar. Burada emek var, işçilerimizin alın teri var. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hepsinin emeğine sağlık.”

“ÇOK ANLAMLI BİR ESER”

CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın
CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın

CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, “Bugün burada çok anlamlı bir eseri açmak için bir aradayız. Türkiye’nin en kalabalık ilk 10 ilinde 42 milyon yaşıyor. Diğer illerin hepsinde de diğer 42 milyon yaşıyor. Bizim kırsal üretime önem vermemiz gerekiyor. Biz yeşili korumak ve betona dur demek zorundayız. İzmit Belediye Başkanımızın hayata geçirdiği bu proje benim bahsettiğim noktaları tam 12’den vuruyor. Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim. Millet ittifakı belediyeleri aldıkları oyları hak ettiklerini gösteriyorlar.”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİZE KIZACAKTIR”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, “Recep Tayyip Erdoğan Ordu’ya bir botanik bahçesi yaptı. 2 yıl sonra yıktı. Yıkmaktan sonra başka bir iş yapmayan Recep Tayyip Erdoğan size çok kızacaktır. Türkiye bir seçim sürecine giriyor. 20 yıldır bir yağma düzenini yıkmak için Silivri soğuk olsa da yola çıktık. Kimseden korkmadan Millet İttifakıyla beraber güzel günler görmek için çaba sarf ediyoruz. Kendinden olmayanı dışlayan bir Cumhurbaşkanı ve AKP iktidarı var.

“PKK’LI ARAYANLAR AYNAYA BAKSIN”

Artık dilleri öyle bozuldu ki; Türkiye Cumhuriyetindeki kadınlara kasaplık et diyecek kadar alçaldılar. 6. Masanın 7.’si HDP diyorlar. HDP bu kadar kötüyse Habur’da PKK’ları salanlar kimdi? Oslo’da PKK ile masaya oturan kimdi? Apo’ya mektup yazdıran kimdi? Türk Milletinden, İzmit’ten PKK’lı çıkmaz. İlla PKK’lı arıyorsanız aynaya bakın PKK’lıyı göreceksiniz. 6. Masanın yanında 7. var o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Başkanıma ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM”

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan
CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan programda yaptığı konuşmada, “Bir tarafımız Karadeniz, bir tarafımız Kartepe. Bir tarafımız da Körfez, bir tarafımızda da Sapanca Gölü var ama biz hep sanayiyi konuşuyoruz. Burası sanayi kenti ama Yalova kadar turist gelmiyor. Geçmişte Leyla Atakanlar, Erol Köse’ler, Sefa Sirmenler, Hikmet Erenkaya’lar Türkiye’ye marka olmuşlardı.

“KOCAELİ’YE HAYIRLI OLSUN”

41 markası vardı. Kocaelispor konuşulurdu. Artık sosyal mekanlara ihtiyacımız var. Bu kentte bu kadar üretim varsa, rant varsa, yaşam alanlarımız oluşsun. İzmit Belediye Başkanımızı ve arkadaşlarını kutluyorum. Kocaeli’nin gençlere yeşil bir kent olarak teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmit’e ve Kocaeli’ye hayırlı olsun” dedi.

Çayırköy Mahalle Muhtarı Aşır Akbaba
Çayırköy Mahalle Muhtarı Aşır Akbaba

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Çayırköy Mahalle Muhtarı Aşır Akbaba konuşmasında, “İzmit Lavanta Parkımız ve Gülümse Kafe Lavanta kafemiz mahallemize prestij katacak ve bu projeleri hayata geçiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica