Genel

MARSİAD’ın Irak Savaşında Yaptığını Dünya Filistin de Yapamıyor!

MARSİAD’ın Irak Savaşında Yaptığını Dünya Filistin de Yapamıyor!

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, İsrail ordusunun faşist saldırısı sonrası ülkelerin insani yardım ulaştırmada beceriksizliklerini eleştirdi- akarhaber

Odabaş, MARSİAD olarak ABD işgali sırasında Irak’a yapmış oldukları insani yardımın hikayesini aktardı:

2003 Yılında ırak savaşı başladığında Televizyonlarda ırak vatandaşlarının gıda, su, ilaç, sargı bezi vs. ihtiyaçlarını görünce, MARSİAD olarak Irak’a 7 Tır dolusu, gıda, ilaç ve ihtiyaç maddelerinden oluşan bir konvoyu Kızılay’ın Tırları ile gönderdik. (çünkü Kızılay Uluslararası yetkiye sahipti)

Konvoyun başına üyelerimizden Merhum Ersin Alpaslan, Emin Duman, Ak Partiden Dr. Milletvekili Turhan Çömez, CHP den Dr. Milletvekili Hüseyin Güler ve Kızılay Genel Müdürü Fatih Evren’i görevlendirdik.

ABD askerleri Kerkük’e girmeden tırlarımızı durdurmuş, silah götürüyorsunuz bahanesiyle girişine engel olmaya çalışmış, arkadaşlarımızın cesur karşı çıkışı ve tırları arayın silah çıkarsa kabulümüz demişlerdi, tırlar arandı silah çıkmayınca tırlarımız on binlerce gıda ve ilaç kolisini Kerkük’ten Bağdat’a kadar Iraklı vatandaşlara dağıtıp geri döndüler.

Bu olay üzerine (Hürriyet gazetesinin manşetinde mevcuttur. ABD iki defa özür diledi) engel girişimi nedeniyle ABD askeri kanat sorumlusu bir Albay ve hükümet sorumlusu bizden özür dilemişti.

MARSİAD 2002 yılında bir avuç işadamı tarafından kurulmuş bir sivil toplum örgütü.

ABD araştırmıştır… siyasi ve ideolojik olmayan bir sivil toplum örgütü, samimi ve cesur bir şekilde insani bir hareket yapıyor. Tüm siyasi partilerden eşit milletvekili, uluslararası güvenilir bir sivil toplum örgütü Kızılay’ın Tırları ile insani yardım götürüyor!

Bugün 40 günden beri dünya Filistin’e bizim yaptığımızı maalesef yapamıyor.

Bu bilgileri reklam olsun diye paylaşmıyorum. önemli bir gerçeği dile getiriyor ve ilave ediyorum. Filistin, İsrail sorununu ancak samimi ve cesur sivil inisiyatif çözebilir!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica