Siyaset

Mercan: “Almanya’nın mezhep bölücülüğüne karşı birleşelim”

Mercan: “Almanya’nın mezhep bölücülüğüne karşı birleşelim” … Mercan; “AB, Türkiye’ye karşı tasarladığı yaptırım kararlarını alamamakta, kararlarını durmadan ertelemektedir. Çaresizlik içindedirler” dedi. detaylar haberimizde…

Mercan: “Almanya’nın mezhep bölücülüğüne karşı birleşelim”

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan’dan skandal karara karşı çağrı…

Ali Mercan, Aleviliğin, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclisi’nde ayrı bir din olarak kabul edilmesine tepki gösterdi. Aleviliğin İslam dışı sayılarak, Türk milletinin mezhep temelinde bölünmek istendiğini belirten Mercan, “Bu karar, PKK güdümlü Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) girişimleri sonucunda alınmıştır” dedi. AABF’ye, resmi din görevlisi – ruhban statüsü tanındığını belirten Mercan şu ifadeleri kullandı: “Alevilik İslam içindedir ve Türk milletini besleyen köklü kaynaklarımızdandır. Kimse bizi bölemez! Alevisiyle – Sünnisiyle, Türküyle-Kürdüyle büyük Türk milletini, Avrupa’da yaşayan bütün vatandaşlarımızı, Almanya’nın aldığı bu skandal karara tepki göstermeye çağırıyorum.”

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi, Aleviliği, İslam dışı ilan ederek “ayrı bir din” olarak tanıdı. Almanya’nın mezhep bölücülüğüne, Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Mercan yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Mercan şunları söyledi: “Türk milletine ve İslam dinine karşı bu bölücü karar, yöneticileri Alman derin devleti tarafından devşirilmiş, PKK güdümlü Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)’nın girişimleri sonucunda alınmıştır.”

PKK’NIN TEZLERİ ALMANYA TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

“PKK’nın yıllardır ileri sürdüğü ‘Anayasal güvencenin’, AABF eliyle Alevilere tanındığı ilan edilmektedir. Böylece Aleviler resmen, Türk ve İslam dışı ayrı bir kesim olarak sayılmıştır. Bu skandalla ilgili yapılan açıklamalarda, ‘Alevilerin asimile edildiği’ şeklindeki PKK tezleri, kararın gerekçesi olarak sunulmaktadır. Almanya’nın AABF’ye verdiği bölücü rol, kiliselerle aynı haklara sahip olacakları “resmi din görevlileri” ilan edilmeleridir. Yani AABF, Alman devletinin resmi din kurumu olmaktadır. Bunun anlamı, Türk milleti içinde bir ruhban sınıf yaratmaktır.”

HEDEFTEKİ DİĞER KURUM: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Mercan, Almanya’da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumların da hedef alınmasını hatırlattı: “Öte yandan Alman makamları, Hessen Eyaletinde olduğu gibi, Diyanet İşleri Başkanlığının resmi görevlisi olan DİTİB’le sözleşmelerini feshetmiş, yerine çeşitli tarikatlara ‘İslam kültürü dersleri verme’ yetkisi tanımıştır. Burada hedef alınan, Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyetidir.”

BATI’NIN TÜRKİYE’Yİ KUŞATMA PLANININ PARÇASI

“Türkiye dört bir yandan kuşatılmıştır.” diyen Mercan sözlerini şöyle sürdürdü: “Batı, elindeki bütün olanaklarıyla, Doğu Akdeniz merkezli olarak ülkemize saldırmaktadır. Ancak Batı’nın kara gücü ve “Biden Tayfası”nın silahlı gücü PKK, erimektedir. PKK’nın Meclis’teki kolu HDP de kapatılma sürecindedir. FETÖ yapılanması köşeye sıkışmıştır. Batı, Güney Kafkasya’da yenilmiş, Akdeniz’de etkisini kaybetmeye başlamıştır. Kıbrıs’ta Türk milletinin dediği olmaktadır. AB, Türkiye’ye karşı tasarladığı yaptırım kararlarını alamamakta, kararlarını durmadan ertelemektedir. Çaresizlik içindedirler. Bu nedenle hem Türkiye’de yıkıcılık faaliyetlerini yükseltmişler, hem de Batı’da yaşayan vatandaşlarımızı mezhepler temelinde bölmeye çalışmaktadırlar. Bunlar, Türkiye’de Batı yanlısı bir yönetimi iş başına getirmek isteyen Biden programının Avrupa ayağındaki uygulamalarıdır.”

“SALDIRILAR MİLLETİMİZİ DAHA DA SAĞLAMLAŞTIRIYOR”

Mercan, Batı emperyalizminin hedeflerine ulaşamayacağını şu ifadelerle vurguladı: “Alevilik İslam içindedir ve Türk Milletini besleyen köklü kaynaklarımızdandır. Kimse bizi bölemez. Batı, Gladyo eliyle daha önce de çok kez tertipler yaptı: Kahraman Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta yaşadık. Ancak amaçlarına ulaşamadılar. Batı’nın bu siyasetleri ve kışkırtıcılıkları, Türk milletinin birliğini daha da sağlamlaştırmaktadır.

“Alevisiyle – Sünnisiyle, Türküyle-Kürdüyle büyük Türk milletini, Avrupa’da yaşayan bütün vatandaşlarımızı, Almanya’nın aldığı bu skandal karara tepki göstermeye çağırıyorum. Herkesi, Batı merkezli bölücü saldırılara karşı daha sıkı durmaya ve Vatan Partisi’nin “Bağımsız ve Üreten Türkiye” programı etrafında birleşmeye davet ediyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica