Raporlar

Metin Çulhaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Metin Çulhaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

75 yaşında ölen sosyalist aydın Metin Çulhaoğlu için Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Törene Çulhaoğlu’nun ailesi, yakınları ve çok sayıda yoldaşı katıldı

Yaşamı boyunca sosyalist mücadelenin içinde yer alan ve TİP Merkez Komite Üyesi Metin Çulhaoğlu, Ankara’da düzenlenen geniş katılımlı bir törenle, alkışlar ve marşlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Saygı duruşuyla başlayan törende Çulhaoğlu’nun yaşamının ve mücadelesinin anlatıldığı videolar gösterildi. Törende Çulhaoğlu’nun anısı uzun süre alkışlanırken, sosyalist marşlar da söylendi. Törene Metin Çulhaoğlu’nun ailesinin yanı sıra TİP Milletvekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık, Barış Atay ve Sera Kadıgil, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Türkçe sosyalist-Marksist düşünce dünyasına önemli katkılar yapan Çulhaoğlu’nu anlatan TİP MYK üyesi Can Soyer, TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın ve Çulhaoğlu’nun oğlu Sinan Çulhaoğlu, onun her kesim tarafından saygıyla anılan bir isim olmasına dikkat çekti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise “Örgütsüz, partisiz Metin Çulhaoğlu tarifi yoktur ama herkesin görüşlerine değer verdiği fikirlerini merak ettiği isim Türkiye’de çok azdır” dedi. “Bizim için emsalsiz kelimesinin karşılığı Metin Çulhaoğlu’dur. Büyük bir boşluk doğdu ölümüyle” ifadelerini kullanan Baş, Metin Çulhaoğlu’nun öğrencileri olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Erkan Baş’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Özge Akman, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Emek Partisi (EMEP) adına Fevzi Ayber, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Devrimci 78’liler adına Ahmet Telli, Yordam Kitap Genel Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan ve Metin Çulhaoğlu’nun 40 yıllık yoldaşı Bülent Ufuk Ateş konuşmalar gerçekleştirdi.

Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki tören, konuşmacıların sözlerini tamamlamalarının ardından son buldu. Çulhaoğlu’nun cenazesi, defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.

‘BABAM HER ZAMAN ÇOK ESPRİLİYDİ’

Metin Çulhaoğlu’nun oğlu Sinan Çulhaoğlu, babasıyla çocukluk anılarını anlattı, şunları söyledi:

“İlk hatıralarım babamladır. 80’lerin ikinci yarısı Batıkent’te oturduğumuz dönem annem çalışır, babam evde benimle ilgilenirdi. Ben sokaktayken beni yemeğe çağırır, güzel köfte yapar, iyi patates kızartırdı. Babam her zaman çok espriliydi ve beni çok güldürürdü. Mücadeleci ve rekabetçi bir ruha sahip olmanın önemini yaşım ilerledikçe anladım. Babamla beraber film izlemişliğimiz, Ankaragücü maçına gitmişliğimiz, müzik dinlemişliğimiz… Babam çok küçük yaşımdan itibaren beni bir birey olarak tanıdı. Sevgisinin yanı sıra saygısını da her zaman hissettirdi. Bugün sizlerle birlikte olup güzel bir veda gerçekleştirdiğimiz için çok şanslı hissediyorum. Hepimize hem kendim hem de babam adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN SİNAN ÇULHAOĞLU’NA BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi Merkez Komite Üyesi Metin Çulhaoğlu’nun vefatı nedeniyle oğlu Sinan Çulhaoğlu’nu telefonla aradı. Metin Çulhaoğlu’na rahmet dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ailesine başsağlığı dileklerini iletti. (Birgün)

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica