Siyaset

Meydanlara çıkma yanlışı yapanlar bedelini çok ağır ödeyecektir

Meydanlara çıkma yanlışı yapanlar bedelini çok ağır ödeyecektir Erdoğan; HDP’nin Afrin operasyonuna karşı sokağa çağrı yaptığını iddia eden Erdoğan, “Sokaklara çağıranlar, bu çağrılara uyup da meydanlara çıkma yanlışı yapanlar bedelini çok ağır ödeyecektir” dedi. Meydanlara çıkma yanlışı yapanlar bedelini çok ağır ödeyecektir detaylar haberimizde…

Meydanlara çıkma yanlışı yapanlar bedelini çok ağır ödeyecektir

Partisinin il kadın kolları kongresinde konuştu

Bursa’da özellikle düğünlerde sıkça söylenen bir Cezayir Türküsü olduğunu anımsatan Erdoğan; “Bizi geçmişimizden, tarihimizden, ecdadımızdan kopartmaya çalışanlar sebebiyle gençlerimizin çoğu bu türküde geçen ifadelerin anlamını bilmez. Aslında bir ağıt olan bir türkünün oyun havası niyetine çalınıp söylendiği yerler dahi bulunuyor. Halbuki bu türkü, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından Osmanlı’ya bağlanan Kuzey Afrika topraklarının Avrupalı güçlerce işgalini ve bu sırada askerlerimizin maruz kaldığı katliamları anlatır.” dedi.

On beş gündür, “Bir gece ansızın gelebiliriz.” dediklerini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef müttefikimiz olan bazı ülkeler, ‘Biz terör örgütüne silah yardımı yapmadık.’ diyorlar ama biz terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını tüm kayıtlarıyla biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. Kimi aldatıyorsunuz ya! Bunların hepsi bilinen gerçekler. Şimdi 5 bin tırın dışında 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. Bütün bunlarla beraber terör örgütü desteklendi. PKK, PYD, YPG, bunlar desteklendi ve bunların bir kısmı Afrin’e yerleştirildi. Nereden? 2 bin kilometre karelik alan var ya bu alanın güneyinden. Biz bunların takipçisi olarak durduk, durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk ama işimiz çok, daha yapacağımız çok şey var.”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün başlattığı Afrin operasyonunun en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, HDP ve KCK’nın sokağa çağrı yaptığını iddia etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır”

“Evet uçaklarımız havalandı ve bombalamaya başladı. Ve şimdi kara harekatı devam ediyor. Durmak yok. Bugün bazı haberler aldım KCK ve HDP sokağa çağırıyor. Ve şu anda Diyarbakır’da kongre yapıyorlar. Aldığım haberler kimseyi bulamamışlar. Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede. Sokaklara çağıranlar, bu çağrılara uyup da meydanlara çıkma yanlışı yapanlar bedelini çok ağır ödeyecektir.”

Operasyona destek veren CHP’ye çatmayı ihmal etmedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, “Yok kan dökülmesin falan filan… Burada şehadet de olur, burada gazi de olur kan da olur” dedi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica