Siyaset

MİA projesi kentin kalbine saplanan bir hançerdir

MİA projesi kentin kalbine saplanan bir hançerdir Plan geleceği organize etmek için yapılır. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında yaptığı planı 2017 yılında neden değiştirdi? Bu insanların öngörüsü sadece bir senelik mi? Büyükşehir, İzmit Belediyesini es geçerek İzmit’i beton yığını yapmaya çalışıyor. MİA projesi kentin kalbine saplanan bir hançerdir detaylar haberimizde…

MİA projesi kentin kalbine saplanan bir hançerdir

CHP Milletvekilleri ve örgüt yöneticileri basınla kahvaltıda buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Örgütü verdiği kahvaltıda MİA projesini masaya yatırdı. Yeşilova Mahallesi Altınoluk Pastanesinde verilen kahvaltıya; İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Engin Taşdemir, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, katıldı.

“Plan geleceği organize etmek için yapılır”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Şu an önümüzde MİA konusu var. Bu projede bir arada olduğumuzu göstermek istediğimiz için bu kahvaltıda buluştuk. Plan geleceği organize etmek için yapılır. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında yaptığı planı 2017 yılında neden değiştirdi? Bu insanların öngörüsü sadece bir senelik mi? Büyükşehir, İzmit Belediyesi’ni es geçerek İzmit’i beton yığını yapmaya çalışıyor.”

“Eğer kazançlar belediyeye gelir olarak gelecekse projeyi destekleriz”

“MİA tekrar gündeme geldiğinde grup kararıyla ret oyu verilmiştir. CHP olarak bunu yapmak, halka duyurmak görevimizdir. Bu proje oldu, bittiye geldiğinde 60 bin istihdam mı olacak, beton yığını mı olacak, rant mı sağlanacak? Hepimiz göreceğiz. Eğer kazançlar belediyeye gelir olarak gelecekse projeyi destekleriz. Ama birileri bu projeden gelir sağlayacaksa kesinlikle karşıyız” dedi.

“MİA çok büyük bir rant projesidir”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Sarıbay da, “Son dönemlerde gündemden düşmeyen MİA projesi için buradayız. MİA çok büyük bir rant projesidir. CHP ranta karşı duran ve asla izin vermeyen bir partidir. Kocaeli halkının bizim ranta karşı duruşumuzu görüp bize destek vermesi gerekiyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz.”

“Kocaeli’nin kalbine saplanan bir hançer olacaktır”

“İlk MİA projesinde itirazımız sonucu mahkeme 11 sorundan dolayı iptal edildi. Şimdi tekrar ortaya çıkardılar. Eğer bu proje yapılırsa Kocaeli’nin kalbine saplanan bir hançer olacaktır” diye konuştu.

“Konunun takipçisi olanlar CHP milletvekilleri ve meclis üyeleridir”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Geçtiğimiz meclis toplantısında Büyükşehir AKP meclis üyeleri bu konuda geri adım atmıştır. Konunun takipçisi olanlar CHP milletvekilleri ve meclis üyeleridir.”

“2016’da ret oyu veren Zekeriya Özak ne oldu da birden çark etmiştir”

“Zekeriya Özak, bu projenin doğru bir proje olduğunu savunur şekilde açıklamalarda bulunuyor. Özak kendisiyle çelişiyor. İzmit imar komisyon başkanı bir de. Plan değişikliği ile ilgili olarak 2016’da ret oyu vermiştir. 01.11.2016 tarihinde kendi imzası vardır. Ne oldu da birden çark etmiştir.”

“Karaosmanoğlu’nu bu kente ihanet noktasında geri adım atmaya davet ediyorum”

“Bizim orada derdimiz bir mülk sahibi falan değil. Karşı durduğumuz konu Şu; yüzlerce dönüm alanda plan değişikliği gerçekleşecek. Bir milyon metrekarelik bir inşaat alanı artacaktır. Karaosmanoğlu’nu bu kente ihanet noktasında geri adım atmaya davet ediyorum.”

“Çocukları da kendilerine rahmet okumayacaklar”

“Özak’ın da Karaosmanoğlu’nun çocukları da yarın öbür gün kendilerine rahmet okumayacaklardır” dedi.

Haber: Ufuk BAGAN kocaelihaberdünyası

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica