Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Mor Yerleşke Habertürk TV’den Türkiye’ye ulaştı

Mor Yerleşke Habertürk TV’den Türkiye’ye ulaştı

Şiddete maruz kalan kadınların hayati güvencesi sağlanacak

İzmit Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle Adıyaman’da kurulacak; şiddete uğrayan kadınlar ile çocukların güvenliğini sağlayacak olan Mor Yerleşke, Habertürk TV aracılığıyla tüm Türkiye’ye duyuruldu – akarhaber

İzmit Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Sabancı Vakfı ortaklığında Adıyaman’da Mor Yerleşke kuruluyor. İzmit Belediyesinin Adıyaman’da kurduğu çadır kentte yer alacak Mor Yerleşke ile şiddete maruz kalan kadınlara ve çocuklara destek verilecek. Bu kapsamda çalışmaların hızla devam ettiği Mor Yerleşke, Habertürk TV aracılığıyla tüm Türkiye’ye duyuruldu.

GÜLLÜ, “KADINLARIN KORUNMA ALANI OLACAK”

Mor Yerkeşke ile ilgili Habertürk TV’te konuşan TKDF Başkanı Canan Güllü, “Kadınlar bir yerde Mor Yerleşke varsa orada kadının can güvenliği vardır diyecek ve buraya gelecek. Yokluk, yoksunluk, kadınların güvencesiz ortamı, işsizlik, ekonomik yetersizlik nedeniyle erken yaşta evlilikler artar, kız çocukların okula gitme oranı düşer, kadınlar istihdamdan çekilir iş bulamazlar. Kadın bize başvuracak ve başvurduğunda Mor Yerleşke onun korunma alanı olacak. Yetkili kişi gelinceye kadar orada hayati güvencesi sağlanacak. Mor yerleşkenin içerisinde barodan da arkadaşlar olacak. Onların hem mülkiyet haklarıyla ilgili hem de kadına şiddet noktasında da emek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica