Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Neşet Ertaş ‘Bozkırın Tezenesi’ İzmit’te türküleriyle anıldı

Yahya Kaptan Amfi Tiyatro'da düzenlenen konserde vatandaşlar zaman zaman duygulu, zaman zaman da eğlenceli anlar yaşadı

Neşet Ertaş ‘Bozkırın Tezenesi’ İzmit’te türküleriyle anıldı … Doğan Aktaş’ın bağlamasını adeta konuşturduğu konserde vatandaşlar, kimi zaman duygulanırken konserin sonlarına doğru hareketli parçalarla hafızalarından silinmeyecek bir akşam yaşadı. detaylar haberimizde…

Doğan Aktaş
Doğan Aktaş

Neşet Ertaş ‘Bozkırın Tezenesi’ İzmit’te türküleriyle anıldı

İzmit Belediyesi tarafından İzmit Unutmaz etkinleri kapsamında, 8 yıl önce aramızdan ayrılan Neşet Ertaş’ı anmak için Yahya Kaptan Amfi Tiyatro’da düzenlenen konserde vatandaşlar zaman zaman duygulu, zaman zaman da eğlenceli anlar yaşadı

Dilek Yalçın
Dilek Yalçın

Yahya Kaptan Amfi Tiyatroda

İzmit Belediyesi, toplumsal hafızayı canlı tutarak gelecek nesillere aktarmak için ülkemizde değer gömüş kişileri İzmit Unutmaz etkinlikleriyle anmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ‘Bozkırın Tezenesi’ lakaplı halk ozanı Neşet Ertaş aramızdan ayrılışının 8. yılında Yahya Kaptan Amfi Tiyatroda düzenlenen muhteşem konserler anıldı. Konsere, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın ile meclis üyeleri, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konserde Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserleri Grup Sin tarafından seslendirildi. Grup Sin’in solistliğini yapan Doğan Aktaş’a, gitarda Ersen Çelik, klavyede Fatih Horoz ve elektro bateride Ruşen Abdullayev eşlik ederek Amfi Tiyatroyu dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

HÜZÜN VE EĞLENCE BİR ARADAYDI

Tük Halk Müziğinin en önemli temsilcilerden Neşet Ertaş’ın hayatından kesitler sunan Doğan Aktaş, büyük ustanın unutulmaz parçalarını İzmitliler için seslendirdi. Vatandaşlar, pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen konserde Neşet Ertaş’ın birbirinden kıymetli türkülerini Doğan Aktaş ile birlikte hep bir ağızdan söyledi. Doğan Aktaş’ın bağlamasını adeta konuşturduğu konserde vatandaşlar, kimi zaman duygulanırken konserin sonlarına doğru hareketli parçalarla hafızalarından silinmeyecek bir akşam yaşadı.

EMEĞİNİZE, YÜREĞİNİZE SAĞLIK

Konserin ardından açıklamalarda bulunan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “İzmit Unutmaz etkinlikleri kapsamında ülkemizde hizmet etmiş, değer verilmiş kişileri kentimizde anıyoruz. Böylece toplumsal hafızayı canlı tutmuş ve gelecek kuşaklara da bu değerlerimiz aktarmış oluyoruz. Türk Halk Müziğinin sayısız eser vermiş duayen ismi Neşet Ertaş’ı ölüm yıl dönümünde minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu akşam sazıyla, sözüyle bizlere değer katan Doğan Aktaş’a ve saz ekibine çok teşekkür ediyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Böyle güzel etkinliklerle vatandaşlarımız ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Dilek Yalçın konuşmasının ardından Grup Sin üyelerine İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeleri takdim etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica