Genel

Nicomedia Hoşgörü Korosu 30 ayrı dilde şarkı söyleyecek

Nicomedia Hoşgörü Korosu 30 ayrı dilde şarkı söyleyecek İstanbul’da 2011 yılında kurulan ve başta Türkçe, Süryanice, Ermenice, İbranice ve Rumca olmak üzere birçok dünya dilinde şarkılar seslendiren ve bugüne kadar yurt dışında 21 konser veren koronun bir kolu olarak düşünülen Nicomedia Hoşgörü Korosu 35 kişiden oluşacak. Nicomedia Hoşgörü Korosu 30 ayrı dilde şarkı söyleyecek detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Nicomedia Hoşgörü Korosu 30 ayrı dilde şarkı söyleyecek

Ünü ülke sınırlarını aşan ve dünya dillerinde seslendirdikleri şarkılarla ses getiren Dragos Musiki Derneği’nin bir korosu Nicomedia adını aldı.

Azize Barbara anmasında…

Tarihteki adı Nicomedia olan İzmit’te bir ilk daha yaşanacak. Geçtiğimiz yıl 4 Aralık günü Azize Barbara’yı anma etkinliklerinde bir konser veren İstanbul Dragos Musiki Derneği’nin 6 korosundan biri bundan böyle Nicomedia Tolerance Ensemble ( Nicomedia Hoşgörü Korosu ) olarak şarkılarını seslendirecek.

“21 konser veren koronun bir kolu olarak düşünülen Nicomedia Hoşgörü Korosu 35 kişiden oluşacak”

İstanbul’da 2011 yılında kurulan ve başta Türkçe, Süryanice, Ermenice, İbranice ve Rumca olmak üzere birçok dünya dilinde şarkılar seslendiren ve bugüne kadar yurt dışında 21 konser veren koronun bir kolu olarak düşünülen Nicomedia Hoşgörü Korosu 35 kişiden oluşacak. Koronun oluşumu için İzmit’e gelen ve Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah ile birlikte basın açıklaması yapan

“30 ayrı dilde şarkıları seslendirecekler”

Dragos Musiki Derneği Korosu şefi Sedat Taştanoğlu, yeni oluşturulan koronun Anadolu topraklarında konuşulan Ermenice, Süryanice, İbranice ve Rumca dahil 30 ayrı dilde şarkıları seslendireceğini söyledi.

“1707 yıl önce İzmit’te imzalanan Hoşgörü Fermanı anısına koroya Nicomedia adını verdik”

Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah bundan tam 1707 yıl önce İzmit’te imzalanan Hoşgörü Fermanı anısına koroya Nicomedia adını verdiklerini belirterek, “Nicomedia Tolerance Ensemble ilk konserini 24- 28 Nisan 2018 tarihlerinde 1. Dragos Uluslar arası Dans ve Müzik Festivali’nde verecek.

“23 Mayıs 2018 günü Yunanistan’ın Selanik kentinde konser verecek”

Koro sonrasında 23 Mayıs 2018 günü Yunanistan’ın Selanik kentinde konser verecek. Koromuz sonrasında Bükreş ve Tiflis konserlerini gerçekleştirecek” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica