Genel

O artık kibirli ve millete tepeden bakan bir adam

O artık kibirli ve millete tepeden bakan bir adam CHP‘nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bu gün Çorlu’daki mitingini tamamladı. İnce, Cumhurbaşkanı olduğu takdirde yapacaklarını açıklarken, Erdoğan’a da sert ifadelerle yüklendi. O artık kibirli ve millete tepeden bakan bir adam detaylar haberimizde…

O artık kibirli ve millete tepeden bakan bir adam

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün Çorlu’da…

Mitingte halka seslenen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde yapacaklarını açıkladı. Ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar, Suriyeliler, AB’yle ilişkiler, kamuda yükselme konularında vaatlerde bulundu. İnce, kendisine gelen bir mektubu miting alanında okurken, Erdoğan’a yüklendi.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Cumhurbaşkanım, ben Deniz Acar… Üçüncü sınıfta okuyorum. Bütün mitinglerinizi izledim. Okulumda yapılan istiklal marşı yarışmasını birincilikle tamamladım. Oradan kazandığım gram altını seçim kampanyanıza destek olmak için size hediye ediyorum. Mutlu yarınlar istiyorum, savaşlar olmasın, insanlar ölmesin. Yüzler hep gülsün.”

“Çankaya köşkünün müzesine koyacağım”

Bu benim vitaminim. Bundan büyük vitamin olur mu? Bu mektubu gram altınla birlikte Çankaya köşkünün müzesine koyacağım.

“Yetmedi, şimdi 300 odalı yazlık saray yaptırıyor”

Erdoğan neden bu milletin sorununu çözemez, size onu anlatayım. Gelir gelmez dedi ki vekiller lojmanda oturmayacak dedi. Vekilleri halkın arasına gönderdim dedi. Sonra Keçiören’de bir eve taşındı. Herkes alkışladı. Ama sonra değişti, oradaki evden Çankaya’yı bile beğenmedi 1150 odalı saray yaptırdı kendine. O yetmedi, şimdi 300 odalı yazlık saray yaptırıyor.

“O yazlık sarayı engelli kardeşlerime teslim edeceğim”

Ey AKP’li kardeşim. Önünde iki seçenek var. Bir saraylı Erdoğan, iki milletin evladı Muharrem. O yazlık sarayı kullanmayacağım, engelli kardeşlerime teslim edeceğim orayı. Yine Erdoğan beraber yola çıktığı arkadaşları, dostları vardı. Bugün yanında kimse yok. Kime kardeşim dediyse bugün Erdoğan’ın yanında değil.

“Kilosu 4500 TL olan beyaz çay içiyor”

Rizeliyim diyor ama Rize’nin çayını bile beğenmiyor. Kilosu 4500 TL olan beyaz çay içiyor. O artık kibirli, millete tepeden bakan bir adam.

“Haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir Cumhurbaşkanı olacağım”

Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı olduğumda nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağım, size söyleyeyim. Halkını bilen bir Cumhurbaşkanı, hakkını bilen bir Cumhurbaşkanı, haddini bilen bir Cumhurbaşkanı ama aynı zamanda haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir Cumhurbaşkanı olacağım.

Yine nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağım?

Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Kimseyi ayırmayacağım. Benim defterimde alevi, Sünni ayrımı yok. Başörtülü, başörtüsüz ayrımı yok.

“Adil bölüşeceğiz”

Hemen barışacağız, büyüyeceğiz, Türkiye’yi bir hukuk devleti yapacağız. O demokrasi ortamında ekonomimiz güçlenecek. Gençlerimiz geleceğe güvenle bakacak. Ve adil bölüşeceğiz. Yani soğan 5 lirayı geçmişse, bu memlekette barış olmaz. Biz bu ülkenin sokaklarında kardeşlik türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz.

“100 gün içinde neler yapacağımı anlatacağım”

Sizlere seçildiğimde ilk 100 gün içinde neler yapacağımı anlatacağım. Dün Hatay’da Antalya’da bugün Çorlu’da Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda 100 günde tamamlayacağım işleri söyledim. Yemin ettim.

-Olağanüstü hali 48 saatte kaldıracağım.
-Merkez Bankası başkanı parti genel merkezlerinde ağırlanmayacak. Merkez Bankası’nın yönetimi bağımsız olacak siyaset bulaşmayacak.
-PKK, İŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edeceğiz.
-Passolig uygulamasını hemen kaldıracağız, hemen.
-Suriye’ye büyükelçi atayacağız. Suriyelileri davulla zurnayla Suriye’ye göndereceğiz. Suriye’lilere harcayacağımız para 40 milyar doları Çorlu’ya, Lüleburgaz’a, Konya’ya harcayacağız.
-Hak arama ve özel hayatın gizliliği güvenliğini koruma altına alacağız.
-Hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Söz veriyorum size.
-KHK’larla işten atılanlar var. KHK’larla işten atıldığı halde hakkında dava açılmamış olanlar var. Eğer bunlar varsa dava açılmışsa davanın sonucunu bekleyeceğiz. Hemen işine döndüreceğiz.
-Askeri okullarda FETÖCÜ var diye kapattılar. Peki hakimlerin üçte biri FETÖCÜ çıktı, o zaman hukuk fakültelerini de mi kapatacağız? Kuleli başta olmak üzere tüm askeri okulları tekrar açacağız, söz.

“Bu Pazar günü Binali Yıldırım ne olacak?”

Dünya Türkiye’deki seçimler ilgileniyor. Büyükelçiler benden randevu istiyor. Şöyle diyorlar, ezber bozan bir adam var Türkiye’de, övüyorlar. Ama Türkiye’de medya korkudan görmüyor. Bu Pazar günü Binali Yıldırım ne olacak? Ben konuşurken beni kesiyor TV’ler, Yıldırım’a bağlanıyor.

“Tayyip Radyo Televizyonu”

-Bu TRT’yi adam edeceğiz, adam. Bu TRT borazan… Tayyip Radyo Televizyonu… Benim de borazanım olmayacak, borazana ihtiyacımız yok.

-Kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlayacağız. Birisi müdür, kaymakam, müsteşar olacağı zaman onun cinsiyeti, meşrebi sağcılığı, solculuğu asla bakılmayacak. Sadece liyakata bakılacak.
-Polislere, hemşerilere 3600 ek göstergeyi vereceğiz.
-Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat bankası, Halk Bankası bunları yeniden düzenleyeceğiz.
-Avrupa’daki başkentleri ziyaret edeceğim. Türkiye’nin AB hedefine hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz, söz.
-Okullar için zorunlu bağış kalkacak. Hiçbir sınavdan ücret alınmayacak.
-19 Mayıs, 29 Ekim’de üniversite öğrencileri 500 lira gençlik bursu, 500 lira Cumhuriyet bursu karşılıksız olarak alacaklar.
-Çiftçiye mazot 3 lira olacak. En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Asgari ücret 2200 TL olacak.
-Emeklilere yaşa takılanların sorununu 100 gün içerisinde çözeceğiz. Spor yönetimini özerkleştireceğiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica