Ekonomi

Odabaş: “Biz bu Krizi İktidar ve Muhalefetle birlikte çözebiliriz”

Odabaş: “Biz bu Krizi İktidar ve Muhalefetle birlikte çözebiliriz” … Gerçekten Ülkeyi Bu Krizlerden Kurtarmak, Düzlüğe Çıkarmak İsterseniz MARSİAD Olarak Adımız Kadar Emin Olduğumuz Bu Projeleri Hemen Birlikte Hayata Geçirebiliriz. detaylar haberimizde…

Odabaş: “Biz bu Krizi İktidar ve Muhalefetle birlikte çözebiliriz”

Plansız üretim ve maliyetlerin uçuşa geçmesiyle birlikte, “Doğal Tarım Entegre Üretim projesi” sahibi MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş bir kez daha iktidar ve muhalefete seslendi:

İktidar Ve Muhalefete Acil Ve Açık Çağrı !
Laf Üretmeyi Bırakın, İcraat Yapma Zamanı!
Tarım Ve Sanayide Planlı Bir Üretim Seferberliğine Geçmeden
Ülkeyi Düzlüğe Çıkaramazsınız!

Gerek fiyatların düşmesi ve gerekse işsizliğin bitmesi ancak ve ancak üretimi artırmakla mümkündür.

Tarımsal üretimde Ana sorun ikidir.

1. Plansız Üretim.
2. Gübre, İlaç, Mazot, Elektrik, Tohum, Yem maliyetlerinin yüksekliği.

ÇÖZÜM:

1. Tarım Bakanı, Tarımsal Üretimde ve pazarlamasında yer alan tüm taraflarla bir araya gelip önce ülkenin tarımsal ürün ihtiyaçlarının ortaya çıkarılması, bu ihtiyaca göre üretim planlanması yapılarak, üretenlerin para kazanmalarının garanti altına alınması.
2. Doğal Tarım Entegre Üretim projemiz derhal hayata geçirilerek, bitkisel ve hayvansal atıklardan elde edilecek, Doğal Gübre, Yakıt, Elektrik, Vs. ile üretim maliyetlerinin minimize edilmesi.

Sanayi üretiminde de Ana sorun ikidir.

1. Sanayi Bölgelerinde bir metrekare yerin bedeli 3000-5000 TL civarıdır, sanayi üretimi yapanların veya yapmak isteyenlerin çok büyük bir bölümü bu maliyeti karşılayamadığı için ya çok küçük alanlarda veya uygun olmayan alanlarda, çok düşük kapasite ile üretim yapıyor veya hiç üretime katılamıyor.
2. Üretim yapmak isteyenler ya büyük oranlarda yasa dışı (rüşvet veya vakıfa yardım gibi) paralar ödemek zorunda bırakılıyor veya devletin dolaylı vergileri ile karşı karşıya kalıyor.

ÇÖZÜM:

1. Tarım ve yerleşime uygun olmayan yerlerde “Ucuz, Uydu Sanayi Kentleri Projemizi” hayata geçirerek sanayi üretimi yapmak isteyenlere çok ucuz fiyattan yer tahsisi yaparak hem tarım alanlarımızı kurtarmış hem yerleşim yerlerimizi rahatlatmış olup aynı zamanda ithal ettiğimiz tüm sanayi ürünlerimizin çok büyük bölümünü kendi ülkemizde üreterek cari açığımızı azalttığımız gibi ihracatımızı da çok büyük oranda artırmış olacağız.
2. Başta yasa dışı talepleri ortadan kaldırıp üretime katılmak isteyenleri zora sokan dolaylı vergi ve ücretleri tamamen ortadan kaldırmak.

Bu projelerimizi 20 yıldır ülkeyi yönetenlere dinletemedik.
Ancak İstanbul, Ankara Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere muhalefet partilerinin belediyeleri ile bu projelerimizi hayata geçirebiliriz.

Buradan Hem İktidara Ve Hem de Muhalefete Çağrıda Bulunuyorum
Gerçekten Ülkeyi Bu Krizlerden Kurtarmak, Düzlüğe Çıkarmak İsterseniz MARSİAD Olarak Adımız Kadar Emin Olduğumuz Bu Projeleri Hemen Birlikte Hayata Geçirebiliriz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica