Genel

Odabaş: “Demokrasi ve özgürlükler lafla ve açılışla değil icraatla olur”

Odabaş: “Demokrasi ve özgürlükler lafla ve açılışla değil icraatla olur” … Odabaş: “Aslında 1960 tan beri demokrasi ve özgürlükler konusunda bir adım bile mesafe alamadığımızın en açık örneği oldu” dedi. detaylar haberimizde…

Odabaş: “Demokrasi ve özgürlükler lafla ve açılışla değil icraatla olur”

Marsiad genel başkanı Bahri Odabaş, dün açılışı yapılan “demokrasi ve özgürlükler adası” hakkında görüşlerini bir yazılı açıklamayla belirtti.

Türkiye’de hemen hemen herkesin garipsediği ve ismi konusunda da anlamsızlık içinde olan yaşanmışlık hakkında Odabaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün yassı adanın demokrasi ve özgürlükler adası olarak açılışını izledim.

Açılışta iktidar ve ortağının dışında hiçbir siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunu göremediğim gibi; Yassı Ada, idam davalarının bir numaralı savunma avukatı, siyasetin duayeni, yaşayan tanık, Av. Hüsamettin Cindoruk’u bile göremedik.

Aslında 1960 tan beri demokrasi ve özgürlükler konusunda bir adım bile mesafe alamadığımızın en açık örneği oldu.

Askeri vesayetle Sivil vesayetin hiçbir farkının olmadığını son yıllarda çok daha net görüyoruz, 15 Temmuz gecesi askeri vesayeti def ettik, şimdi sıra sivil vesayeti def etmekte!

Çünkü son yıllarda sivil İktidar tarafından on binlerce insanımız sırf muhalif olduğu veya muhalif tarafta yer aldığı için atılarak, mallarına mülklerine el konarak, işinden atılarak vs. şekilde mağdur edilmeye devam ediliyor.

Son çıkan af yasasında bile muhalif gazeteciler af kapsamının dışında tutuldu.

Bu nedenle ülke olarak, Topyekün zihniyet değişikliğine gitmeden gerçek demokrasi ve özgürlükler yerleşemeyecek.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica