Siyaset

Operasyon sonrası EMEP’ten HDP’ye dayanışma ziyareti

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, HDP İl Örgütünü ziyaret ederek yapılan son operasyon nedeniyle dayanışma duygularını iletti.

Operasyon sonrası EMEP’ten HDP’ye dayanışma ziyareti … Erkan; “Bu iktidar faşizmi inşa ediyor, daha ne olabilir. Birlikte hareket etmezsek, yan yana durmazsak daha çok şey olacak. Faşizmin inşasını engellemek istiyorsak, asgari demokrasi talepleri etrafında birleşmemiz gerektiğini biliyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Operasyon sonrası EMEP’ten HDP’ye dayanışma ziyareti

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, HDP İl Örgütünü ziyaret ederek yapılan son operasyon nedeniyle dayanışma duygularını iletti. Ziyarette ortak mücadele çağrısı bir kez daha ifade edildi.

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, HDP İl Örgütüne dayanışma ziyaretinde bulundu. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile İl Başkanı Mehmet Selim Akboğa ve beraberindeki heyete dayanışma duygularını ileten Erkan, “Asgari demokrasi talepleri etrafında birleşmemiz gerekiyor” dedi.

“FAŞİZMİN İNŞASINI ENGELLEMEK İÇİN YAN YANA GELELİM”

Gözaltıların düşman hukukuyla yürütüldüğünü ve Son operasyonla beraber HDP’yi destekleyen kesimlere de bir mesaj verildiğini vurgulayan Erkan, “Bir bölüm insan ‘Gündem değiştirmek için yapıyorlar’ dedi ama bu durumu hafifleten bir şey. Bu operasyonla şovenizm ve milliyetçilik yine gün yüzüne çıkarıldı. Bunu sadece gündem değiştirmek olarak düşünürsek yanılırız. Bu iktidar faşizmi inşa ediyor, daha ne olabilir. Birlikte hareket etmezsek, yan yana durmazsak daha çok şey olacak. Faşizmin inşasını engellemek istiyorsak, asgari demokrasi talepleri etrafında birleşmemiz gerektiğini biliyoruz. Ancak birlikte mücadele ederek kazanabiliriz. Dileriz ki bu süreç bizi silkinip kendimize gelmemizi sağlar” dedi.

“SALDIRILAR ESASLI BİR DEVLET ANLAYIŞI”

Tüm demokrasi güçleriyle yan yana gelinmesi gerektiğini vurgulayan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Polis devleti uygulamalarının sonucu bunlar. Bunu biz de basit bir nedene bağlamıyoruz, bu esaslı bir devlet anlayışı ama öncesinde başaramadıkları gibi yine başaramayacaklar. Sonuçta kendileri için bir çare arıyorlar ama biz buna karşı reaksiyonu sadece HDP olarak yapmayacağız. Tüm demokrasi güçleriyle yan yana geleceğiz” diye konuştu. Dayanışmanın kendileri için önemli olduğunu belirten HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Selim Akboğa ise, “Bu dayanışma bizim için önemli, daha da geliştirilmeli. Biz daha önceki ziyaretlerimizde de söylüyorduk, yan yana gelmekle demokratik bir mevzii kazanabiliriz. İktidar da bunu görüyor, demokrasi mevziisi oluşturulursa kendileri de zorlanacak. O yüzden saldırıyorlar. Biz yan yana gelmek zorundayız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica