Siyaset

Özgür Bursalı: Rusya’nın KKTC Adımı Yol Gösteriyor

Özgür Bursalı: Rusya’nın KKTC Adımı Yol Gösteriyor

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Konsolosluk hizmeti verecek olan ofis açacağını duyurması üzerine yazılı açıklama yaptı.- akarhaber

Bursalı, “Rusya’nın bu adımı, KKTC’yi devlet olarak tanıtma mücadelesinde yol gösteriyor” dedi.

Abhazya ve Vatan Partisi arasında imzalanan ortak bildiriyi hatırlatan Bursalı, “Çok sayıda devlet akıllı bir dış politikayla hızla KKTC’yi tanıma rotasına girer. Burada belirleyici olan Ankara’nın cesur tavır almasıdır” ifadelerini kullandı.

Bursalı’nın açıklamasının tamamı:

“Rusya’nın KKTC’de Konsolosluk hizmeti verecek ofis açması, önümüzdeki sürece ilişkin çok anlamlı bir adım ve beyandır. Bu adım, KKTC’yi devlet olarak tanıtma mücadelesinde nasıl bir strateji izlememiz gerektiğini bir kez daha bizlere gösteriyor. Rusya, KKTC için çok daha ileri adımlar atmaya hazır. Yalnız Rusya değil, Abhazya, Vatan Partisi ile imzaladığı ortak bildiride KKTC’yi tanımaya hazır olduğunu resmen ilân etti. İran, Türk Devletleri Teşkilatı’na girme isteğiyle KKTC konusundaki tavrını gösteriyor. Çok sayıda devlet akıllı bir dış politikayla hızla KKTC’yi tanıma rotasına girer.

Burada can alıcı nokta, Ankara’nın tavrıdır. Bütünlüklü bir strateji ve cesur bir tavır lazım. Ukrayna’da ve her cephede ABD-İsrail-NATO merkezli tehdidine karşı konumlanmamız gerekiyor. Strateji belli: Türkiye Abhazya’yı tanır, Kırım’ın Rusya’nın toprağı olduğunu kabul ederse, Rusya KKTC’yi tanır. Kaybedecek vaktimiz yok. ABD, Ege’deki askeri üs sayısını 20’ye çıkarırken, Türkiye’nin güvenliğini, ekonomisini ve geleceğini kiminle ittifak yaparak geliştireceğiz? KKTC’yi, kim tanır, kim tanımaz sorusu, işte bu atılan adımlarla bir kez daha yanıtlanmış oluyor.

ABD, İngiltere, NATO ülkeleri KKTC’yi tanımaz ama Rusya, Abhazya, İran, Suriye tanır. AB, KKTC’yi teslim etmemizi, Türk askerinin çekilmesini şart koşar ama Asya’da yükselen siyasi birlik, KKTC’yi kale olarak görür. İşte Vatan Partisi bu bütünlüklü siyasetin ve çözümün Partisidir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica