Raporlar

Perinçek: “Türk devrimini tamamlama koşulları oluşuyor”

Perinçek: “Türk devrimini tamamlama koşulları oluşuyor”

Kocaeli Kitap Fuarına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emperyalizme karşı Rusya, Türkiye, İran ve Çin’in ön cepheyi oluşturduğunu söyledi- akarhaber

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarı Süleyman Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Devriminin Neresindeyiz? başlıklı söyleşide konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, “ABD’nin dolar saltanatı çöküyor. Türk devrimini tamamlamamız için elverişli koşullar oluşuyor. Türkiye’nin tam bağımsız, Türkiye’nin Ankara’dan yönetildiği bir tarihsel sürece girdik” dedi.

“GAZZE’DE HAMAS, İSRAİL’E NEDEN SALDIRDI?”

Perinçek, “1914’te çok isabetli bir karar alarak Osmanlı devleti Rus limanlarını vuruyor. 1915 yılında İngiliz ve Fransızlar Çanakkale’ye geldiler. 1914 yılında 1. Dünya Savaşına girmeme şansımız yok. Osmanlıyı paylaşma savaşı olan 1. Dünya Savaşına katılmamamız gibi bir durum yoktu. Petrol olan topraklar Osmanlı Devletindeydi. Aralarında paylaşım yapıyorlar. Osmanlı’nın Almanya ile ittifak yapmaktan başka şansı kalmıyor. Gazze’de Hamas, İsrail’e neden saldırdı? İsrail saldırmadan önce saldırarak askeri bir prensiple hareket ettiler. Bizim İttihat ve Terakkicilerin 1. Dünya Savaşında ilk yumruğu attığı gibi. İstiklal Savaşı aynı zamanda bir iç savaştır sadece emperyalizme karşı değildir. İçerdeki iş birlikçilere karşıda yapılmıştır. 23 Nisan 1920’de iktidarı İstanbul’dan fiilen alarak Cumhuriyeti Ankara’da kurduk. Milli devrimci hükümetin önderliğinde İstiklal Savaşımızı kazandık. 200 yıldan bu yana Türk devrimi, emperyalizme karşı, ağalık, beylikten, şeyhlikten, FETÖ ve tarikat ilişkilerinden kurtularak özgür Türk Milletini yaratmaktır. Dünyada emperyalizme karşı Rusya, Türkiye, İran ve Çin ön cepheyi oluşturuyor” ifadesini kullandı.

“ABD’NİN ÜLKEMİZDEKİ SİLAHLI GÜÇLERİ EZİLDİ”

Perinçek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Atatürk Devriminin bağımsızlık mücadelesini takiben içerde beylik, paşalık, şeyhlik mücadelesi yapılmıştır. Türk devriminin bugün 1945’ten sonra kireçlendiği bir döneme girdik. ABD’nin Türkiye’ye dayattığı program devreye girdi. ABD, Türkiye’ye Kemalist devrimden vazgeçerek ABD’ye uyumlu bir sistem, düzen dayattı ve uygulanmaya başladı. 1980 sonrası bir karşı devrim geldi.

2014’te FETÖ Gladyosunun son atağını Silivri duvarlarını yıkarak çıktık. Türk ordusu PKK’nın üzerine yürüdü buna karşılık FETÖ darbe yapmaya kalkıştı. ABD’nin ülkemizdeki silahlı güçleri ezildi. NATO’nun generalleri cezaevinde yatıyor. Türk devrimi ABD’ye karşı kafasını kaldırdı

Önümüzde Türkiye’nin üretim başlığı altında ekonomik bir devrim süreci duruyor. ABD, Türkiye’de, Suriye’de Irakta kaybetti. ABD’nin dolar saltanatı çöküyor. Türk devrimini tamamlamamız için elverişli koşullar oluşuyor. Türkiye’nin tam bağımsız, Türkiye’nin Ankara’dan yönetildiği bir tarihsel sürece girdik.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica