Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Polisan Ortaokulunda Şehit Yunus Budak Kütüphanesi açıldı

POLİSAN ORTAOKULU’NDA ŞEHİT YUNUS BUDAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde şehit olan Şehit Yunus Budak’ın ismi Polisan Ortaokulu Kütüphanesinde Yaşatılacak- akarhaber

Dilovası’nda bulunan Polisan Ortaokulu’nda kurulan kütüphaneye Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde şehit olan güvenlik korucusu Yunus Budak’ın ismi verildi. Polisan’ın kurucusu Necmettin Bitlis’in de ölüm yıldönümü olan 23 Ekim’de Polisan Holding tarafından yapılan kütüphane açılışına Dilovası Kaymakamı, Dilovası Belediye Başkanı, Dilovası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Dilovası Mülki Daire Amirleri, Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan ve şehit yakınları katıldı.

“Ortaokula şehidin adı verildi”

Dilovası Polisan Ortaokulu’nda, Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde şehit olan güvenlik korucusu Yunus Budak’ın ismini taşıyan kütüphane açılışı yapıldı. Polisan Holding’in kurucusu Necmettin Bitlis’in de ölüm yıldönümü olan 23 Ekim’de yapılan kütüphane açılışına Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Dilovası Mülki Daire Amirleri, Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan ve şehit yakınları katıldı. Açılışla birlikte aynı zamanda Polisan Ortaokulu’nda okuyan ve kütüphaneye ismi verilen şehidin kızı Zeynep Budak’ın da doğum günü kutlandı. Polisan Ortaokulu’nda açılan Şehit Yunus Budak Kütüphanesi, öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunmak için kitaplarla donatıldı.

“Vatansever nesiller yetiştirmek için bu kütüphaneyi kurduk”

Açılış töreninde konuşan Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan, vatan için canını feda eden Yunus Budak’ın adını yaşatmak için kütüphaneyi kurduklarını söyledi. Denizhan, “Kütüphanemize ismini verdiğimiz Şehit Yunus Budak, vatanımız için canını feda eden bir kahramandır. Onun aziz hatırasını yaşatmak ve onun gibi vatansever nesiller yetiştirmek için bu kütüphaneyi kurduk. Kütüphanemizin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada şehidimizin kızı Zeynep Budak da okulumuzun öğrencisi olması bizi gururlandırıyor. Şehidimizin emanetine sahip çıkmak ayrıca bizi onurlandırıyor. Ona ve tüm öğrencilerimize bu kütüphane ile daha iyi bir eğitim imkânı sunmak istedik. Kütüphanemizde binlerce kitap bulunuyor. Öğrencilerimiz hem okuyacak hem de araştırma yapacak” dedi.

Kütüphanenin açılış tarihinin Polisan Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı merhum Necmettin Bitlis’in ölüm yıl dönümüne denk gelmesiyle birlikte anma töreni gerçekleştirildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica