Genel

Prof. Dr. Ersan Şen AKP ve MHP’li meclis üyelerine seslendi

Prof. Dr. Ersan Şen AKP ve MHP’li meclis üyelerine seslendi

“Siz kime hizmet için varsınız”

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TV 100 kanalında yayınlanan Eşit Ağırlık isimli programda İzmit Belediyesinin AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin reddetmesiyle hizmet aracı satın alamadığını bir kez daha dile getirdi ve ret oyu veren meclis üyelerine seslenerek, “Siz kime hizmet için varsınız? Halka hizmet için varsınız. Niye inatlaşıyorsunuz?” dedi

Ceza Hukukçusu Prof Dr. Ersan Şen, TV 100 kanalında yayınlanan Eşit Ağırlık isimli programda, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin reddetmesiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e hizmet aracı satın alımı için yetki verilmemesine dair değerlendirmede bulundu. Erdoğan Aktaş’ın moderatörlüğünde Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya, Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim katıldığı programda İzmit Belediyesine hizmet aracı satın alınmasının engellenmesi dile getirildi.

“BU SİYASİ DURUŞU ANLAMIYORUM”

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TV 100 kanalında yayınlanan Eşit Ağırlık programında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “İzmit Belediyesinde Fatma Kaplan Hürriyet, diyor ki ‘Fotokopi makinesini bu belediyeye kiralamayla almışlar. Dünya kadar maliyetle karşı karşıyayız. Ekipmanı, teçhizatı, aracı, gereci satın almak istiyorum. Nasıl bir kar elde edeceğimi ve millete kazandıracağımı gösteriyorum. Meclisten olur alamıyorum’ diyor. Ortaya rakamları koyuyor. Ben bu fikri, bu çekişmeyi, bu siyasi duruşu anlamıyorum. Siz kime hizmet için varsınız? Halka hizmet için varsınız.

“BAŞKAN ÖRNEKLERLE ANLATIYOR”

Doğru bir şeyse onun gereğini yapın. Niye inatlaşıyorsunuz? Neyin derdindeyiz, ben anlamıyorum ki. Demokrasiden bahsediyoruz, mesela meclisleri halk seçiyor deniliyor. Meclislere baktığınız zaman onlar da siyasi. Belediye meclisleri de aynı şey. İzmit Belediyesinde başkan CHP’li meclis dağılımı da farklı. Başkan örneklerle durumu ortaya koyuyor. Diyor ki; ‘Arkadaşlar kurban olayım kiralamayalım. Bu kiralamalarla belediyelerin içi boşaltılmış, ben bunları bir kalemde satın alacağım, bu kadar kar elde edeceğiz ve belediyenin malı olacak.’ AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri ise “Yok” diyorlar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica