Genel

Rusya bütün bölge ülkelerini uyardı

Rusya bütün bölge ülkelerini uyardı İsrail ile Suriye arasında bu sabah tırmanan gerilim konusunda Rusya’dan da sözcü gibi bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Suriye’nin ve bütün bölge ülkelerinin egemenliği ile toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini’ vurgulaması dikkat çekti. Rusya bütün bölge ülkelerini uyardı detaylar haberimizde…

Rusya bütün bölge ülkelerini uyardı

“İsrail F-16’sının Şam yönetimi tarafından düşürülmesi…”

Rus Dışişleri, İsrail’in İran’a ait bir insansız hava aracını (İHA) vurma gerekçesiyle Suriye hava sahasını ihlal etmesi ve bunun üzerine İsrail F-16’sının Şam yönetimi tarafından düşürülmesi konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, Moskova’nın ‘Suriye’deki son saldırılar ve gelişmeler konusunda ciddi endişe duyduğu’ belirtildi.

“Suriye’nin ve bölgedeki tüm ülkelerin egemenliğine…”

Rusya Dışişleri Bakanlığı tüm taraflara çatışmadan kaçınma ve itidal çağrısı yaparken, ‘Suriye’nin ve bölgedeki tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirtmesi dikkat çekti.

“Toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı göstermek gerekir”

Açıklamada, “Suriye’nin ve bölgenin tüm üyelerinin egemenliği ile toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı göstermek gerekir” denildi. Bakanlık, Suriye’deki Rus personelinin güvenliğine yönelik tüm tehditleri ‘kabul edilemez’ bulduklarını da vurguladı.

İran: “İHA’nın düşürüldüğü iddiası saçmalık”

Bu sabah Suriye’de yaşanan gerilimin odağındaki İran’dan da açıklama var. İran devlet televizyonundan yapılan açıklamada, İHA’nın düşürüldüğü iddiası ‘saçmalık’ ifadesiyle yalanlandı; İranlıların Suriye’de sadece ‘danışmanlık’ rolü oynadığı savunuldu.

“İran’ın saldırganlığına karşı savunma çabasındayız”

İsrail ordu sözcüsü ise İran’ın ‘saldırganlığına karşı savunma çabasında’ olduklarını ve durumu tırmandırmak istemediklerini savundu. Sözcü, “Bize saldıran herkese ağır bedel ödetmeye istekli, hazır ve muktediriz ama durumu tırmandırmayı amaçlamıyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica