İGF

Sabahattin Ali’nin heykeli Kuşadası’na yakıştı

Kuşadası Belediyesi tarafından Güzelçamlı Mahallesi’ne yaptırılan Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin heykeli düzenlenen bir törenle açıldı.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası) – Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Sabahattin Ali Sokak’ta yürüttüğü yayalaştırma çalışmasını tamamladı. Çalışmalar kapsamında sokak ilk olarak motorlu araç trafiğine kapatıldı. Yürüyüş yolları yapılarak, peyzaj çalışması gerçekleştirilen sokağa son olarak usta kalem Sabahattin Ali’nin heykeli yerleştirildi. Heykeltıraşlar Melahat Olçum Şahin ve Gülcan Erçin tarafından 3 ay gibi kısa bir sürede hazırlanan heykelin açılışı için bir tören düzenlendi.

Törene çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Belediye Meclis Üyeleri Funda Şenol, Hasan Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Tozoğlu, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, CHP Kuşadası Güzelçamlı Mahalle Komisyonu Sözcüsü Ali Özer ve usta kalem Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali katıldı.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Güzelçamlı Mahallesi’nde çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, “Heykeller sadece taştan birer simgeler değildir. Heykeller aynı zamanda geçmişin geleceğe taşındığı ve tanıtıldığı kültürel miraslardır” dedi. .

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica