Bilim-Teknoloji

Sakarya Anka Koleji TSE’den “Okulum Temiz Belgesi” aldı

Covid-19 nedeniyle okulları daha sağlıklı ve güvenilir hale getirmek için başlatılan Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) “Okulum Temiz” belgesi için denetleme sürecini tamamlayan Sakarya’nın Gözde Okulu Anka Koleji En Temiz Okul belgesini aldı.

Sakarya Anka Koleji TSE’den “Okulum Temiz Belgesi” aldı … “Yapılan denetimlerde tüm kriterleri yerine getiren, Anka Koleji sıfır hata ile “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı…” detaylar haberimizde…

Sakarya Anka Koleji TSE’den “Okulum Temiz Belgesi” aldı

Covid-19 nedeniyle okulları daha sağlıklı ve güvenilir hale getirmek için başlatılan Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) “Okulum Temiz” belgesi için denetleme sürecini tamamlayan Sakarya’nın Gözde Okulu Anka Koleji En Temiz Okul belgesini aldı

Ülkemizin en prestijli belgelendirme kurumu Türk Standartları Enstitüsünden denetçiler, Anka Eğitim Kurumlarını denetleyerek alınan önlemleri yerinde inceleyip “Okulum Temiz” belgesini TSE Sakarya Müdürlüğü eliyle teslim etti.

TSE’ DEN ANKA KOLEJİNE SAĞLIKTA TAM NOT

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında “Okulum Temiz” belgesi projesini başlatmıştı. Anka Koleji, geliştirilen proje kapsamında “Okulum Temiz” belgesi almak için Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) başvurdu. Başvuru sonrası TSE denetçileri okulda denetimde bulundu. Uzmanlar, salgınla mücadele kapsamında okulda alınan tedbirler, hijyen koşullarının sürekliliği, okulun fiziki yeterliliği gibi birçok konuda incelemede bulundu. Yapılan denetimlerde tüm kriterleri yerine getiren, Anka Koleji sıfır hata ile “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı. Anka Koleji göz önünde olan bir kurum olduğu için denetleme sonuçları heyecan ile bekleniyordu.

ANKA’DA DOKTOR VE HEMŞİRE 7/24 GÖREV BAŞINDA

Anka Eğitim Kurumları kadrosunda bulunan doktor ve uzman hemşiresi, Anka’nın konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığını ortaya koyuyor; özel doktor ve hemşire olmayan okullara göre Anka Kolejinde doktor ve hemşirenin sürekli hazır bulunması büyük bir ayrıcalık oluşturuyor.

ANKA KOLEJİ BEYAZ BAYRAKLADA PANDEMİN EN HAZIRLIKLI OKULU

Covid-19’ dan çok daha önce Beyaz Bayrak sahibi olan kurum Sağlık Bakanlığının denetiminde MEB tarafından verilen “Temiz Okul-Sağlıklı Okul” projesi kapsamında 2018’den bu yana “Beyaz Bayrak” sahibi. Covid-19 dan çok daha öncesinde Beyaz Bayrak sahibi olan kurum Covid-19 öncesi ve sonrasında da sağlık, temizlik ve hijyen açısından duyarlılığı ortaya koymuş bir kurum.

Anka Eğitim Kurumları Kurucusu Prof. Dr. Murat Tosun: “Kurum olarak hijyene çok önem verdiğimiz sektördeki herkes tarafından biliniyor ve takdir ediliyordu. Özellikle pandemi sürecinde kişisel hijyen için maske takmak ne kadar önemli ise kurumsal hijyen için de detaylı ve düzenli temizlik çok önemli. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ’nün bu emeğimizi görmesi ve belgelendirmesi bizi ayrıca gururlandırmış ve motive etmiştir. Her zaman dediğimiz gibi EĞİTİM çok önemlidir fakat SAĞLIK her şeyden önce gelir.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica