İGF

Sakarya ‘orman’a dokundu, güzelleştirdi

Sakarya’nın doğal cenneti İl Ormanı Tabiat Parkı, yapılan dokunuşlarla güzelleşti.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya’nın doğal cenneti İl Ormanı Tabiat Parkı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeni bir görünüme kavuşuyor. İçinde yeşilin her tonunu barındıran, eğlencenin ve doğal yaşamın merkezi olan park, önemli dokunuşlarla şehir turizminin gözdesi olacak. Park içinde bulunan piknik alanları ve sosyal tesisler yenilendi. Park alanındaki ağaçlar budandı, peyzaj düzenlemeleri yapıldı.

Parkta yapılan yol düzenlemesiyle araç kapasitesi 300’den 600’e çıkarıldı. Genel restorasyonla, parkın çehresi değişti. Yaz sezonunda daha fazla insanın misafir edileceği parkın, doğaseverlerin uğrak mekanı olması bekleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce parkta vatandaşların yakında göl manzaralı mekanlarda çaylarını yudumlayabileceklerini söyledi. Yapılan dokunuşlarla İl Ormanı Tabiat Parkı’nın çehresini değiştirdiklerini belirten Başkan Yüce,  “Yaptığımız çalışmalarla araç kapasitesini 300’den 600’e çıkardık. Bungalov evler, çevre düzenlemesi ve sosyal tesisler yenilendi. İnsanımız göl manzaralı mekanlarda çaylarını yudumlayıp doğanın tadını çıkaracak.” dedi.  

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica