Sağlık

Salata tüketirken bu detaylara dikkat!

Diyet uzmanları, salatanın içeriğinin besleyici ve tok tutucu olması gerektiğine dikkati çekerek, zeytinyağında aşırıya kaçılmamasını önerdi.

İSTANBUL (İGFA) – Yaz aylarında özellikle kilo vermek ya da formunu korumak isteyenlerin tek başına ana öğün olarak tüketmeyi tercih ettiği salata, tok tutucu özelliğiyle diyet dostu olarak öne çıkan, serinletici bir yaz lezzeti.

Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, salatanın içeriği itibariyle besleyici ve tok tutucu olması gerektiğine dikkati çekti. Salatanın ana öğün olarak tüketilecekse içerisinde et, tavuk ya da peynir, kurubaklagil, ceviz, fındık gibi besinlerin olması gerektiğini belirten İpek Ertan, “Aksi halde sadece yeşil salata ana öğün yerine geçmez” dedi.

Salataya eklenecek sirke, limon, taze / kuru kekik, zencefil, çörek otu gibi baharatlarla hem tokluğu artırıp hem de bağışıklığınızı güçlendirebileceğinizi belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ertan, zeytinyağında aşırıya kaçmamak gerektiğini, lezzet artırıcı sosların da diyetinizi baltalayabileceğini vurguladı. Ertan, salatadaki gizli tehlikelere karşı da uyarılarda bulunarak bağışıklığı güçlendiren, diyet dostu yaz salatası tarifi verdi.

SUMAKLI AKDENİZ SALATASI

Bol Akdeniz yeşillikleri içine 3 yemek kaşığı haşlanmış buğday, üzerine ızgarada pişirilmiş tavukları koyun. Sos olarak da 1 yemek kaşığı dolusu sumak ile 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica