Genel

Sarıbay: Bir hukukçudan yasak ihlali mi beklediniz?

Sarıbay: Bir hukukçudan yasak ihlali mi beklediniz?Sarıbay; “sosyal mesafe kurallarına uygun olarak büromuzu belirli saat aralığında, haftada 1 gün olmak koşulu ile açıyor ve vatandaşa hizmet sunuyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Sarıbay: Bir hukukçudan yasak ihlali mi beklediniz?

Yerel bir gazetede yer alan; “Sarıbay 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağını deldi” başlıklı haber üzerine açıklama yapan önceki dönem CHP Kocaeli eski İl Başkanı Av. M. Cengiz Sarıbay; “Bir hukukçudan yasak ihlali mi beklediniz?” dedi.

“Kaymakamlıktan müsaadelerimizi aldık”

İzmit Kaymakamlığından 05.05.2020 tarihli başvuru ile bir gün sonrası 06.05.2020 tarihi için alınan izin belgesini kamuoyuyla paylaşan önceki dönem CHP Kocaeli eski İl Başkanı Av. M. Cengiz Sarıbay açıklamasında; “Ben ve eşim ceza avukatıyız. Hukuk davaları 15 Haziran’a kadar ertelendi ancak ceza işleri devam etmekte. Bundan dolayı sosyal mesafe kurallarına uygun olarak büromuzu belirli saat aralığında, haftada 1 gün olmak koşulu ile açıyor ve vatandaşa hizmet sunuyoruz. İnfaz Yasası dolayısıyla oluşan talepleri karşılamak bizim asli görevimiz. Tabi bu görevimizi yerine getirirken de bir kural tanımamazlık ve sorumsuzluk ile hareket etmemiz bizden beklenmemeli. Bizler hukukçu olmamızın yanı sıra ayrıca duyarlı iki vatandaş olarak da uygulanan kurallara uymamız gerektiğinin bilinciyle hareket ederek bağlı bulunduğumuz kaymakamlıktan müsaadelerimizi aldık zaten” şeklinde konuştu.

“Öküz altında buzağı aramayın!”

Sarıbay; “05.05.2020 tarihinde yapılan CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulunda belirlenen icra kuruluna ve Başkan Özgür Harun Yıldızlı’ya hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için, değerli meslektaşım aynı zamanda önceki dönem İl Sekreterim olan Av. Hüseyin Acurman ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunduk. 05 Mayıs 2020 Salı 22:08’de “CHP Kocaeli’nin A takımı belli oldu” başlığıyla haberi yayına alanların daha sonra 06.05.2020 tarihinde “Sarıbay yasağı deldi” başlığı altında, “Sarıbay, yeni il başkanı olan Harun Yıldızlı’nın yönetimiyle düzenlediği ve icra kurulunun belirlendiği toplantıda Harun Yıldızlı’nın yanında yer aldı” cümleleri ile haberi paylaşması oldukça manidardır. 5 yıl boyunca başkanlığını yaptığım CHP Kocaeli İl binasına gittim ve 5 yıl boyunca birlikte çalıştığım yol arkadaşıma başarı dileklerimi ilettim diye kimse öküz altında buzağı aramasın!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica